Artikel 'Nieuwe thuis voor Gulden Draak'

Projectnieuws
Artikel 'Nieuwe thuis voor Gulden Draak'

In de uitgave vier 2016 van het vaktijdschrift Bouwen aan Vlaanderen verscheen Vandenbussche met een artikel over het project Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde, nl. 'Nieuwe thuis voor Gulden Draak'.

Voor de bouwheer Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde verzorgde Vandenbussche een uitbreidingsnieuwbouw van de bestaande brouwerij na afbraakwerken van twee woningen. Het betreft een industrieel gebouw die de stijgende groei en de beoogde productiecapaciteit van de komende jaren moet ondervangen. De brouwerij staat bekend voor zijn bieren Gulden Draak, Augustijn en Piraat.

Naast een gloednieuwe ontvangstruimte op het gelijkvloers werd een gistings- en lagerkamer geïntegreerd. Op de eerste verdieping werden er ruimtes gecreëerd voor onder meer burelen, een kleed- en verpozingsruimte en sanitaire blok voor het personeel. Vooraan op de eerste verdieping werd een nieuw laboratorium gebouwd, waar alle voorzieningen werden aangebracht om een permanente controle te kunnen garanderen. De tweede verdieping bestaat uit een proeflokaal met bar, een keuken met eetzaal en een terras.

De voorgevel van de nieuwbouw is het visitekaartje van de brouwerij. Door de hoge glaspartijen is een inkijk in het productiegedeelte voor passanten mogelijk.

 

Lees hier het volledige artikel.

 

Meer weten of de werking van Vandenbussche? Heeft u bouwplannen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.