Binnenkijken in het nieuw begeleidingstehuis voor Amon vzw in Kruisem

Projectnieuws
WE1910 Begeleidingstehuis Amon Kruisem (8)

In Kruisem bouwde Vandenbussche een nieuw begeleidingstehuis voor Amon vzw. De erkende organisatie, binnen de integrale jeugdhulp, biedt een intensieve aanklampende hulp op maat van jongeren en gezinnen in situaties van verontrusting en maatschappelijke noodzaak. Hun doel? Een thuisgevoel creëren. Het ontwerp van dit nieuwbouwproject is naar de hand van M4 Architects & Ingenieurs.

De nieuwe campus werd gerealiseerd op een nieuwe locatie. De werken zijn gestart begin oktober 2019 en werden afgerond in oktober 2020, binnen de voorziene termijn. Door de goede relatie met de bouwheer werden beslissingen snel en efficiënt genomen. Vandenbussche stond in voor de ruwbouw, afwerking, vast meubilair, technieken en omgevingsaanleg.

Het gebouw bestaat uit een gelijkvloers en twee verdiepingen. Op het gelijkvloers zijn er drie inkomzones gemaakt. Er is een zone met leefruimte voor de kinderen en een kantoorzone voor de administratie van de campus. Op de eerste en tweede verdieping zijn in totaal 13 kamers met badkamer en 5 studio's ondergebracht. Tenslotte zijn er nog enkele kantoorruimtes, waslokaal en bergruimte gerealiseerd en werd in de nok van het dak ook een technische ruimte verwerkt. Samen goed voor zo'n 1200 m² bouwoppervlakte.

Eén van de uitdagingen was het bouwen op een smal perceel, waarbij slechts een beperkte doorgang was links en rechts van het gebouw. Daarom was de positie van de torenkraan erg belangrijk en werd heel efficiënt met de ruimte en doorgangen omgegaan.

 

Bent u op zoek naar een aannemer voor het bouwen van een begeleidingstehuis, zorgcentrum...? Bij zowel grote als kleinere projecten denkt Vandenbussche met u mee. Wij zorgen voor de beste oplossing zodat we de veiligheid kunnen garanderen. Meer info?

Neem contact op