Bouw duurzaam nieuwbouwproject Villa Neerleie in Deinze gestart

Projectnieuws
WE1813 Villa Neerleie Deinze

In Deinze, langs het Schipdonkkanaal en aan het Kongoplein, bouwt Vandenbussche voor projectontwikkelaar AREAN het duurzaam nieuwbouwproject Villa Neerleie. Voor het project, bestaande uit 2 gelijkvloerse kantoorruimtes en 27 appartementen, staat Vandenbussche in voor het volledige bouwtraject. Het gebouw met hoge afwerkingsgraad ligt in het hartje van Deinze en werd ontworpen door Abscis Architecten. 

BIM en LEAN
Het dossier van Villa Neerleie is volledig opgebouwd in BIM. Dit model zal tijdens de bouwwerken steeds bijgestuurd worden en na voltooiing van de werken opnieuw overgedragen worden aan de betrokken partijen. Bovendien gaat het projectteam voor de bouw van Villa Neerleie ook aan de slag met de LEAN planningsmethodiek, waarbij verspillingen doorheen alle processen zoveel mogelijk geëlimineerd worden. Dit door onder andere de betrokkenheid van alle onderaannemers te verhogen en duidelijk af te spreken wie op welk moment in welke werfzone aan de slag gaat. 

Bouwen in een beperkte ruimte
De bouwgrond grenst aan alle zijden aan openbare domein, wat toch voor een uitdaging zorgt. De bouwwerf ligt aan een belangrijk verkeersknooppunt in Deinze. Op vlak van veiligheid dienen we extra voorzichtig te zijn gezien de fietswegel langs de werf waar dagelijks heel wat schoolgaande kinderen passeren.

De bestaande villa op het terrein werd eerst afgebroken en momenteel is Vandenbussche gestart met de funderingswerken. Deze werken worden door één van onze eigen arbeidersploegen gerealiseerd. Het einde van de werken is voorzien in juni 2020.

Kantoorgebouw, school, woon- & zorgcentra, appartementsgebouw...

Ontdek wat aannemer Vandenbussche voor u kan betekenen en check onze bouwprojecten.

Neem vrijblijvend contact op