Bouw nieuw kantoorgebouw voor Basalte BVBA in Merelbeke

Projectnieuws
WE2003 Kantoren Basalte Merelbeke

Voor Basalte, een Belgische fabrikant van design schakelaars, sensoren en systemen voor high-end smart homes, startte Vandenbussche begin maart 2020 met bouwwerken in Merelbeke. In de Fraterstraat wordt een nieuw duurzaam en strak ogend kantoorgebouw gebouwd en wordt de naastgelegen werkplaats gerenoveerd en aangepast, dit naar het ontwerp van Archipelago. In april 2021 zullen de 50 medewerkers van Basalte er intrekken.

Kantoorgebouw

Op het terrein in Merelbeke werd eerst een bestaand gebouw afgebroken, om vervolgens een nieuw kantoor gebouw te realiseren met deels 2 en deels 3 bouwlagen. Nu, eind augustus 2020, is het projectteam op de werf volop bezig met de afdek van de eerste verdieping van het kantoorgebouw. Volgens de planning zal de ruwbouw afgewerkt zijn tegen eind september. In oktober gaat men op de werf vervolgens verder met de dakwerken en het buitenschrijnwerk. Op de zuidgevel zijn er in de driedubbele beglazing vaste lamellen voorzien in de luchtspouw die dienst doen als zonnewering. Nadien vangen de crepi werken aan. Door het beoveld zal via een warmtepomp zowel koeling als verwarming voorzien worden via koelplafonds.

Werkplaats

De naastgelegen werkplaats wordt gerenoveerd en aangepast. In de voorbije periode werden nieuwe raam- en poortopeningen gemaakt door de betonpanelen heen. Er werden ook funderingen voor de nieuwe stalen mezzanine gegoten. Nadien zullen raveelstructuren gemaakt worden onder het bestaande steeldeck dak voor nieuwe RWA-koepels en lightcatchers. In oktober wordt de nieuwe stalen mezzanine geplaatst.

Vandenbussche is pilootaannemer op dit project en zal de ruwbouw, afwerking en buitenaanleg realiseren. De technieken en het vast meubilair worden in nevenaanneming uitgevoerd.

 

Benieuwd naar hoe Vandenbussche te werk gaat?

Ontdek onze werkwijze

Of neem vrijblijvend contact op

Contact