Bouw nieuwe residentie in de bruisende binnenstad Gent

Projectnieuws
Bouw nieuwe residentie in de bruisende binnenstad Gent

Beelden: Abscis Architecten

Midden de bruisende binnenstad Gent, op het kruispunt van de Gebroeders Vandeveldestraat en de Sint-Martensstraat verschijnt straks een nieuwbouwproject. Vandenbussche bouwt voor Corabo een residentie met 8 appartementen, 1 handelsgelijkvloers met garage, een ruime fietsberging en kelderbergingen.

Wij trekken uw plan

In dit "co-engineering"-dossier neemt Vandenbussche het volledige bouwtraject voor haar rekening. Vandenbussche stelde bij aanvang van dit project een architect, een stabiliteitsingenieur, een ingenieur technieken, een epb-verslaggever en een veiligheidscoördinator aan. Vervolgens werden de meetstaat en het lastenboek opgesteld en werd een definitieve offerte opgemaakt. Vandenbussche onderneemt alle nodige acties om het project tot een goed einde te brengen.

In het ontwerp, opgemaakt door Abscis Architecten, werd aan de buitenzijde rekening gehouden met de gevels rechttegenover de nieuwe residentie. Er werd bewust gekozen om de nieuwe gevelbepleistering binnen hetzelfde kleurenpallet van grijstinten uit te voeren. Om maximaal licht binnen te brengen, werd geopteerd voor grote raampartijen.

De ligging staat voor "wonen met een uniek stadsgevoel", te midden van de lokale handel, scholen, openbaar vervoer, met een goede verbinding naar de invalswegen. Zowel de handelsruimte als de appartementen worden verhuurd. Bij interesse kunt u steeds contact opnemen met projectontwikkelaar Corabo, die tot de groep Vandenbussche behoort.

Vandenbussche werkt voor dit project samen met Abscis Architecten, met Provoost Norbert Ingenieursbureau voor de stabiliteitsstudies en EDV Engineering en Consulting voor de studies technieken en EPB verslaggeving. Vesebo treedt op als veiligheidscoördinator.