Cultuurhuis EMotia in Erpe-Mere opgeleverd

Projectnieuws
WE1801 Cultuurhuis EMotia Erpe-Mere (1)

Voor Solva bouwde Vandenbussche het nieuwe Cultuurhuis op het domein Steenberg in Erpe-Mere. De gemeente gaf Solva de opdracht voor de ontwikkeling van dit knappe klasse 7 bouwproject.

Naar het ontwerp van Architect Van Caelenberg BVBA werd het gebouw voorzien van een polyvalente zaal van 17 op 20 meter met een podium en een inschuifbare tribune voor optredens, tentoonstellingen en voorstellingen. Daarnaast werd een foyer gerealiseerd en een artiestenzone met kleedruimtes en sanitair. Voor de vrijetijdsdienst met de afdelingen cultuur en toerisme werden kantoren voorzien én een industriële keuken voor kookactiviteiten. Ook de lokalen voor de academie voor muziek en woord werden in het gebouw geïntegreerd. Tenslotte stond Vandenbussche in voor de buitenaanleg, nl. de parking, het toegangspad en de brandweerweg.

De bouwwerken zijn gestart begin april 2018. Op 1 juni 2018 ging de eerste spadesteek door.  Op 7 februari 2020 werd het cultuurhuis voorlopig opgeleverd, twee maand voor de voorziene opleverdatum. Vandenbussche stond in voor zowel ruwbouw, afwerking als technieken.

Op 6 maart 2020 staat de officiële feestelijke opening van het Cultuurhuis, die de naam EMotia kreeg, gepland.