Design & Build project Basisschool 't Konkelgoed in Lebbeke opgeleverd

Projectnieuws
Design & Build project Basisschool 't Konkelgoed in Lebbeke opgeleverd

Render: AMV Architecten BVBA

Voor GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap bouwde Vandenbussche een nieuwbouw met 10 klassen voor de Basisschool ’t Konkelgoed in Lebbeke. Daarnaast werd een polyvalente zaal, refter, keuken, administratieve lokalen en sanitair gerealiseerd. In de opdracht was ook de afbraak van 14 oude paviljoenen voorzien, evenals de buitenaanleg. Hierbij werd zo’n 8500 m2 heraangelegd met overdekte speelplaats, toegangspaden en groenzones.

Het Vandenbussche projectteam startte het project in oktober 2015 en rondde af in augustus 2016 vlak voor het nieuwe schooljaar van start ging, tot grote tevredenheid van de bouwheer. Het totaalproject, bestaande uit afbraak, ruwbouw, afwerking en technieken, werd door Vandenbussche beheerd en gerealiseerd in minder dan 195 werkdagen.

Design & Build dossier

Voor dit openbaar dossier wendde Vandenbussche zich als algemene aannemer tot AMV Architecten om in te schrijven. Uiteindelijk werd het team geselecteerd na het indienen van een offerte, bestaande uit een ontwerp, de bijhorende prijs en de vereiste technische informatie.

Betrokken worden als aannemer en architect in de initiatiefase, vanaf het ontwerp, zorgt ervoor dat ervaring en kennis kan gedeeld worden en samen kan gezocht worden naar de beste oplossingen voor de bouwheer. De periode van ontwerp- en bouwfase loopt in elkaar wat resulteert in een snellere oplevering, wat de planning ten goede komt. Ook in dit totaalproject werd de uitdagende korte termijn behaald.

 

Heeft u bouwplannen? Wenst u meer informatie over een mogelijke samenwerking met Vandenbussche? Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende kennismaking.