Getuigenis van een collega - Bouwvakker Dragomir

Bedrijfsnieuws
Getuigenis Dragomir Bouwvakker - Bij ons krijg je meer

“Jonge starters met weinig ervaring krijgen bij Vandenbussche heel wat kansen. Met toffe ploegleiders, een degelijke planning en goed onderhouden machines zit je hier op de best mogelijke plaats.”

 

Werken bij Vandenbussche? Bekijk hier wat je meer krijgt voor je job.

 

Wie ben jij en wat is jouw functie bij Vandenbussche?

Ik ben Dragomir en ik werk al drie jaar bij Vandenbussche als polyvalent arbeider. Dat houdt in dat ik eigenlijk vanalles doe op de werf: afbraakwerken, bekisten, betonneren, metselen, passen uitzetten, wapening voorzien, met meettoestellen werken, …

Hoe ben je bij Vandenbussche terechtgekomen?

Ik ben afgestudeerd in de bouw en zocht een vaste job. Al snel merkte ik dat heel wat bedrijven enkel mensen aanvaarden met een diploma én ervaring. Ik heb een tijdje gewerkt in de afbraakwerken, maar vond dat al snel te eentonig. Daarop contacteerde ik een leerkracht uit mijn opleiding, die op zoek ging naar bedrijven die ervaring niet het belangrijkste vinden. Een daarvan was Vandenbussche, dus ik nam contact met hen op. Ze besloten me aan te nemen, en vanaf het allereerste moment voelde ik me welkom.

Wat krijg je meer bij Vandenbussche?

Vandenbussche biedt kansen, ook voor jonge starters zonder ervaring. Iedereen is altijd vriendelijk, de ploegbazen leiden ons perfect, we werken met goed onderhouden machines, … Al die kleine dingen zorgen ervoor dat de sfeer altijd goed zit en het aangenaam werken is.

 
Getuigenis Dragomir Bouwvakker - Bij ons krijg je meer - foto

Wat is voor jou het allerbelangrijkste in je job?

De spanning en het constant bezig zijn, ik ben een harde werker die niet graag stil zit. Het liefst van al ben ik constant bezig met mijn handen. Daarom past deze job perfect bij mij.

Kan je Vandenbussche in drie woorden beschrijven?

Opwekkend, aangenaam, leuk.

Welk project dat je in de afgelopen jaren deed, zal je altijd bijblijven?

Een van mijn eerste projecten, het kantorencomplex The Green, dat eigenlijk vlak naast Vandenbussche ligt. Een van de grote voordelen bij die werken was het feit dat we naast onze eigen depot werkten. Als je iets van materiaal nodig had of je moest iets bespreken met de werfleider, was dat heel evident. Het was echt een luxe om naast je eigen kantoren en depot te werken.

Met welk automerk zou je Vandenbussche vergelijken?

Ik heb niet echt een specifiek merk in gedachten, maar sowieso een familiewagen. Zo’n auto is praktisch, je hebt alles voorhanden, er is voldoende plaats, die rijden vlot. Zo gaat het hier ook bij Vandenbussche.

Waaraan herkennen jouw collega’s je?

Aan mijn stijl van werken, die is soms wat ruw en wild. Ze noemen me soms Rambo, omdat ik mijn geduld wel eens durf te verliezen en in mijn frustratie al eens iets kapot durf maken van machines of materiaal. Dat is natuurlijk nooit mijn bedoeling!

Getuigenis Dragomir Bouwvakker - Bij ons krijg je meer - foto 2

Welk moment tijdens de werkdag is het leukst?

Ik kan moeilijk zeggen: het moment waarop we naar huis mogen. (lacht) Voor mij is dat moment net na de middag, na onze lunch. We hebben goed gegeten, even kunnen bijpraten, we zijn weer wat opgefrist en we kunnen met nieuwe energie aan het tweede deel van de dag beginnen.

Hoeveel tassen koffie drink je op een dag?

Toen ik hier begon te werken, dronk ik eigenlijk geen koffie. Onze kraanman wel, hij had zijn eigen koffiemachine mee naar de werf. Dat machinetje had wel zijn beste tijd gehad en was aan zijn laatste tassen toe. Als verrassing heb ik dan een nieuwe waterkoker gekocht, en zo zijn de ploegbaas en ikzelf ook koffie beginnen drinken. Nu drink ik zo’n 2 tassen per dag, dat valt nog mee.

Wat doe je om een middagdipje te vermijden?

Ik pep mezelf weer wat op met een chocoladekoekje, een stuk fruit of soms eens een energiedrankje. Meestal iets met suiker of cafeïne, waar ik een energieboost van krijg. Daarnaast helpt leuke muziek op de radio ook wel om terug in gang te schieten wanneer het iets minder vlot gaat. 

Van welk nummer begin je spontaan te dansen op de werf?

‘Alles Kapot’, van Goldband. Dat nummer typeert mijn stijl op de werf wel wat. Als dat nummer begint op de radio, roepen mijn collega’s: “Dragomir, het is jouw liedje!”.

 

Klik hier voor de jobs bij Vandenbussche en ontdek wat je meer krijgt! 

Ontdek de vacatures