Heropstart bouwwerven bij Vandenbussche

Bedrijfsnieuws
20200430 COVID_heropstart

Naar aanleiding van de richtlijnen van de Veiligheidsraad op datum van 18 maart 2020 besliste Vandenbussche NV noodgedwongen om alle activiteit stop te zetten. Dit omdat we als familiale onderneming de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers en bouwpartners altijd op de eerste plaats zetten en het ten alle tijde garanderen van de social distancing op de werven onmogelijk is.

Daarnaast was het ook niet mogelijk om de aan ons toevertrouwde bouwprojecten verder correct te behandelen, omdat ook onze bouwpartners ons niet verder konden beleveren, bouwheren ons verboden om nog te komen etc. Dit resulteerde noodgedwongen in een complete stopzetting.

Ondertussen werden de maatregelen van de overheid vertaald naar specifieke risicoanalyses. Op basis daarvan werden de nodige richtlijnen opgesteld en extra beschermingsmiddelen besteld. Op 7 april hebben we een proefproject opgestart op één specifieke werf. Sinds 20 april zijn we geleidelijk aan met een graduele heropstart begonnen. De nodige maatregelen worden strikt opgevolgd om onze medewerkers en bouwpartners te beschermen o.a. aan de hand van circulatieplannen met éénrichtingsverkeer, extra sensibiliseringsboodschappen rond handhygiëne, persoonlijke beschermingsmiddelen etc. Social distancing blijft echter wel de grootste uitdaging en op verschillende werven onmogelijk.

Onze collega's, die normaal gezien op kantoor werken, werken momenteel van thuis uit. Gelukkig is Vandenbussche digitaal sterk voorbereid om telewerk te kunnen doen, denk maar aan het Microsoft Office365 pakket met o.a. Teams videoconferencing en telefonie, ons Warehouse Management System met webshop, BIM360 in de cloud etc.

Vandenbussche is trots op haar medewerkers. De solidariteit, de inzet, het begrip en de flexibiliteit waarmee elke medewerker reageert in deze heel uitzonderlijke omstandigheden, bewijst dat elk lid van onze bouwfamilie geëngageerd is en zijn of haar verantwoordelijkheid opneemt. Dit wordt echter een uitdaging die we samen zullen moeten aangaan. Maar iedereen staat te popelen om verder onze mooie bouwprojecten ten volle te behartigen want… we blijven natuurlijk bouwfamilie Vandenbussche!

Zorg goed voor uzelf en uw naasten!

Het Vandenbussche Team trekt, ook in deze tijden, uw bouwplan.

 

#samentegencorona #wijtrekkenuwplan