Klasse 8 project Basisschool De Weg-Wijzer in Zaffelare geopend

Projectnieuws
Klasse 8 project Basisschool De Weg-Wijzer in Zaffelare geopend

Terwijl in Gent het lichtfestival doorging, opende de nieuwe basisschool De Weg-Wijzer in Zaffelare op vrijdag 2 februari met een eigen lichtfestival. Dit in het bijzijn van o.a. directeur Peter Bourguillioen, mevrouw Martine Naudts - voorzitter van de Raad Van Bestuur en minister Hilde Crevits.

Vandenbussche bouwde voor Vrij Katholiek Onderwijs Lochristi-Zaffelare de nieuwbouw naar het ontwerp van De Vloed Architecten. Daarbij werd gestart met het afbreken van bestaande gebouwen in november en december 2016. Vervolgens startte het bouwen in januari 2017 en slaagde Vandenbussche erin het klasse 8 project op te leveren in december 2017. In de opdracht zaten zowel de ruwbouw, technieken, afwerking, vast meubilair en buitenaanleg vervat.

De nieuwbouw bestaat uit een volume in een L-vorm met 3 bouwlagen. Achteraan het complex bevinden zich de kleuterklassen met een aparte speelplaats. Op het gelijkvloers van het hoofdgebouw bevinden zich de turnzaal, refter, keuken en administratieve voorzieningen. De verdiepingen van het hoofdgebouw bestaat uit klassen voor de lagere school. Het geheel is voorzien van grote raampartijen, waardoor veel natuurlijk licht binnenvalt. Enkele felle kleuren in de gevel fleuren het gebouw op. De omheining en het zwevend geheel, die dienst doet als overdekte speelplaats, maken het geheel af.

De school werd instapklaar opgeleverd (inclusief smartborden, poppenkast voor de kleuters, speeltoestellen op de speelplaats, zandbak...). Ook dit project werd binnen de voorziene strikte planning uitgevoerd en tot in de detail afgewerkt. 

 

Ook op zoek naar een aannemer voor uw bouwproject? Vandenbussche is een algemene bouwonderneming die zich specialiseert in utiliteitsbouw en appartementsbouw. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.