Magazine Op de Werf: "Als de familie groeit, groeit het huis mee"

Projectnieuws
20200327 Op de Werf - The Green Aalter

In het bouwmagazine Op De Werf (nr. 57) verscheen een artikel over het nieuwe state-of-the-art kantoren- en loodsencomplex in Aalter. Het klasse 8 bouwproject waar Vandenbussche als hoofdaannemer, aan de hand van de Wij Trekken Uw Plan-formule, het project van in het voortraject heeft getrokken. 

Vandenbussche is een familiale bouwgroep die verschillende complementaire bedrijven onder zijn vleugels heeft. Door de explosieve groei van de laatste jaren was er een acuut plaatsgebrek ontstaan. Daarom werd er op de site in Aalter naast de bestaande vestiging een nieuw productie- en kantorencomplex gebouwd. 

Met heel veel aandacht voor akoestiek, duurzaamheid (BEN-gebouw) en ruimtelijkheid zijn de kantoren gebouwd voor drie huurders, waaronder ook voor Qubus, hout - bouw & interieurbedrijf, dat deel uit maakt van de Vandenbussche Bouwgroep. 

Met de interne BIM-cel van Vandenbussche, werd dit dossier van bij de ontwerpfase in BIM ontworpen, waardoor snel, last-minute aanpassingen geen enkel probleem vormen. Dit BIM model zal ook gebruikt worden voor onderhoudsactiviteiten en eventuele vervangingen van complexe technieken.

De bouw startte eind 2018. De oplevering is voorzien in mei 2020. 

 

Lees het artikel hier (pg. 84) voor meer details over het gebouw.