Mijlpaal voor cohousingproject Stoer Huus te Brugge

Projectnieuws
20180519 N Meiviering Stoer Huus Brugge (1)

Op zaterdag 19 mei 2018 vond de meiboomviering plaats op het cohousingproject Stoer Huus in het hartje van Brugge. Met een intrede onder muzikale begeleiding stapten de toekomstige bewoners en omwonenden naar de ingang van het project aan de Jules en Maurits Sabbestraat, waar zij opgewacht werden door de Burgemeester en Schepen. Daar werd de meiboom versierd en werd die van wenslintjes voorzien. Een mijlpaal in het project.

In de namiddag werden de deuren opengezet in het kader van "Samenhuizendag" en konden ook familie en vrienden van de toekomstige bewoners van een rondleiding genieten.

Het cohousingproject Stoer Huus bevat 27 woongelegenheden, waar elkeen over alle privéruimtes beschikt en deze in overleg met architect en aannemer ook enigszins gepersonaliseerd heeft. Voorts is er een ondergrondse kelder met 40 parkeerplaatsen en technische ruimtes. Er is ook een villa uit 1924 die gerenoveerd wordt tot een gemeenschapshuis, waar iedereen gebruik kan van maken en waar gezamenlijke activiteiten zullen georganiseerd worden.

Vandenbussche neemt in dit grootse project het volledige bouwtraject voor haar rekening en verzorgt eveneens de klantenbegeleiding. Het totaalproject bevat de afbraak tot en met volledige binnen- en buitenafwerking inclusief buitenaanleg. Wat naast de woonbeleving ook opvallend is in dit bouwproject zijn de bijzondere gevels waarin handvormstenen gecombineerd worden met gegalvaniseerd staal en zichtbetonelementen.

Vandenbussche zet zich als aannemer ten volle in om mee te werken aan dit bouwproject waar gebruik van duurzame materialen en respect voor ecologie en natuur hoog in het vaandel gedragen wordt. Vandenbussche heeft ook alle troeven en ervaring in huis om dergelijke cohousingprojecten tot een goed einde te brengen.

 

Naast cohousingprojecten, realiseert Vandenbussche ook kantoorgebouwen, loodsen, scholen, assistentiewoningen, woon- en zorgcentra, appartementsgebouwen... Ontdek onze projecten en onze werkwijze op de website en aarzel niet op contact op te nemen. Vandenbussche staat klaar om ook uw plannen te realiseren.