Officieel startschot voor bouw nieuw woonzorgcentrum te Sint-Gillis-Waas

Projectnieuws
Officieel startschot voor bouw nieuw woonzorgcentrum te Sint-Gillis-Waas

Op de zorgcampus Sint-Helena te Sint-Gillis-Waas bouwt Vandenbussche in opdracht van het OCMW de uitbreiding van het bestaand woonzorgcentrum met 90 bedden en een gelijkvloerse polikliniek. In dit klasse 8 project behoort ook de afbraak van het voormalige Sint-Helenaziekenhuis, de verbouwing en renovatie van de dementenafdeling Anjer én de wegenis en omgevingsaanleg tot de opdracht.

De bouwheer opteerde niet voor een eerste steenlegging, maar voor een officieel startschot met een tijdscapsule. De leerlingen van het zesde leerjaar van de scholen in Sint-Gillis-Waas werden uitgedaagd om een werkje te maken over het "Woonzorgcentrum van de Toekomst". De winnaars mochten op vrijdag 21 april hun werkje komen deponeren in de tijdscapsule. Deze tijdscapsule wordt pas over 30 jaar terug geopend, namelijk in 2047. De eigenlijke bouwwerken startten reeds in november 2016 met een belangrijke nadruk op duurzaam bouwen die wordt opgelegd door het OCMW.

 

Een video van het officieel moment vindt u hier. De video werd gemaakt door Marc Marin.
 
 

Een kwalitatieve, veilige en verzorgde uitvoering is een must voor onze bouwheer en dat draagt ook Vandenbussche hoog in het vaandel. Het einde van de ruwbouwwerken is voorzien in augustus 2017. In het voorjaar 2018 is de oplevering gepland.

 

Bij Vandenbussche kunt u er steeds op rekenen dat wij meedenken met bouwheer en architect om het project zo vlot mogelijk te laten verlopen, ook bij een openbaar dossier. Door de constructieve wekelijkse werfvergaderingen streven we ernaar om de vooropgestelde korte projectplanning aan te houden en de oplevering te laten doorgaan.

Bent u een privé bouwheer en heeft u bouwplannen? Ook dan kan Vandenbussche u bijstaan van studies tot oplevering door onze 'Wij trekken uw plan'- formule.