Renovatiewerken voor Sint-Jozefscollege in Aalst opgeleverd

Projectnieuws
WE1802 Sint-Jozefscollege Aalst opgeleverd (8)

Halfweg 2018 startte Vandenbussche met de grondige renovatiewerken van de vleugels B en C van het Sint-Jozefscollege in Aalst naar het ontwerp van Architect Bart Rombaut BVBA. De werken werden opgesplitst in twee fasen (blok C en blok B) alsook een doorlopende fase met betrekking tot het volledig vernieuwen van de riolering (met pomp- en regenwaterputten en buffering met kratten van maar liefst 94.000 liter) en het aanleggen van nieuwe waterdoorlatende verhardingen.

Beide blokken werden volledig gestript en voorzien van nieuwe vloeren. Het is te zeggen, de roostering bleef liggen waar het kon en werd voorzien van brandwerende platen - langs onder en boven - om zo de brandwerende compartimentering in orde te brengen.

Gezien de grote overspanningen in blok C was het echter noodzakelijk de bestaande poutrellen te ondersteunen met bijkomende kolommen die op hun beurt werden gefundeerd door een paalfundering binnenin het bestaande gebouw. Het dakgebinte van blok C diende behouden te blijven. Een grondige behandeling tegen houtworm was echter noodzakelijk alvorens het gebinte opnieuw te gaan belasten met nieuwe dakpannen. De volledige zolderverdieping werd ingenomen als technische ruimte en huisvest maar liefst drie luchtgroepen.

In blok B was de uitdaging iets groter, omdat het volledige dak werd afgenomen alsook de roostering van de zolderverdieping, daar deze een 50-tal cm lager diende te komen om de vloerniveaus in beide blokken op hetzelfde niveau te brengen. Tevens werd de traphal in blok B uitgebreid met een extra verdieping en betonnen trap om ook langs deze traphal tot op de zolderverdieping te geraken.

Beide blokken werden vervolgens voorzien van lichte wanden, nieuwe vloerbekledingen in lino of tegels en uitgerust volgens de hedendaagse noden (industriële keuken, sanitaire blok, vast meubilair).

Aan de buitenzijde werd gekozen om de gevel een stoomreiniging te geven en de voegen plaatselijk te herstellen. Er werd bij beide blokken een luifel voorzien om de groeiende groep leerlingen ook bij regenweer buiten te kunnen laten spelen.

👉 Wist je dat tijdens deze werken de grote groep leerlingen en leerkrachten ons nauwlettend in het oog hield? 😉 Het maakte deze bouwopdracht des te plezanter, omdat we direct konden zien voor wie wij deze werken uitvoerden.

 

Renovatiewerken gepland? Informeer vrijblijvend bij Vandenbussche om de mogelijkheden te bekijken.

Neem contact op

Of bouwwerken aan een schoolgebouw gepland?

Bekijk hier onze referenties