Startschot voor bouw van nieuw state-of-the-art kantorencomplex in Aalter

Projectnieuws
WE1818_Kantorencomplex The Green Groendreef Aalter

Op maandag 3 september ging de eerste spadesteek door voor het nieuw kantorencomplex in de Groendreef te Aalter in het bijzijn van staatssecretaris van Buitenlandse Handel dhr. Pieter De Crem, waarnemend burgemeester dhr. Patrick Hoste, algemeen directeur gemeente Aalter dhr. Luc Jolie en het volledige bouwteam. Het nieuwbouwproject is een initiatief van Vandenbussche Groep, waarbij hout, bouw & interieurbedrijf Qubus en SPIE Belgium de kantoren en loodsen zullen innemen.

Het nieuwe state-of-the-art kantoorgebouw bestaat uit een kelderruimte, gelijkvloers, eerste en tweede verdieping en is goed voor 2.600 m² kantoorruimte en 4.950 m² loodsen. Dirk Vandenbussche, gedelegeerd bestuurder van de Vandenbussche Groep: “In het voortraject werd veel aandacht besteed aan de uitwerking van het volledig concept. Met de verschillende partijen werd zorgvuldig gewerkt aan het ontwerp in BIM.”

“In het nieuwe kantorencomplex staan vooral duurzaamheid, comfort en een hoge afwerkingsgraad centraal. Het wordt een BEN-gebouw, waarbij we streven naar een E-peil van maximum E20. De dragende structuur van het gebouw, bestaande uit betonnen kolommen en vlakke plaatvloeren, geven een maximale flexibiliteit. Zonder dragende wanden wordt een latere nieuwe indeling perfect mogelijk. Maar bovenal houden we rekening met het comfort van de gebruikers door het voorzien van luchtbevochtiging, automatisch gestuurde zonnescreens, LED verlichting met daglichtsturing, klimaatplafonds voor verwarming en koeling...,” gaat Dirk Vandenbussche verder.

“Op de tweede verdieping is een skybox met aantrekkelijk dakterras voorzien als ontspannings- en lunchruimte, maar de ruimte kan ook gebruikt worden voor evenementen. De oplevering van het project en de ingebruikname door de toekomstige gebruikers is voorzien eind 2019,” besluit Dirk Vandenbussche.