Update Assistentiewoningen Park van Hillare in Lokeren

Projectnieuws
WE1803 Park van Hillare Lokeren (1)

In Lokeren bouwt Vandenbussche voor Piron Projectontwikkeling 101 assistentiewoningen, verdeeld over drie bouwlagen, in de Hillarestraat. Het gebouw heeft een bebouwde oppervlakte van 3.737 m2 en het bovengrondse volume is 36.720 m3. Het gebouw is volledig onderkelderd en er is ook een wellness, fitnessruimte, zwembad en restaurant in de plannen opgenomen. Tenslotte zullen er op het domein ook 93 parkeerplaatsen voorzien worden.

Voor het realiseren van dit klasse 8 project in een prachtig kasteeldomein werden, vanuit de Vandenbussche studiedienst, de plannen in permanent overleg met Piron Projectontwikkeling bijgestuurd op basis van de kennis en ervaring van Vandenbussche met gelijkaardige projecten (onder meer met Hof ter Clipsen te Lokeren). Door het aan de slag gaan in de Wij Trekken Uw Plan-formule, waarbij Vandenbussche van bij het voortraject haar expertise ter beschikking stelt, werden door Vandenbussche ook voor de stabiliteit, HVAC, elektriciteit, RWA en veiligheid de juiste externe partijen aangesteld. Aan de hand van een LEAN-planning realiseert Vandenbussche samen met zijn verschillende bouwpartners het project. 

Met 3 torenkranen werd de volledige werf in ruwbouwfase bediend. Deze fase is ondertussen afgerond. Het gebouw is voorzien van een RWA-systeem, een rookwarmteafvoer die in geval van brand de rook uit de ondergrondse parkeergarage laat. Daarnaast is er een extensief groendak van +- 3.000 m2 en worden er circa 300 zonnepanelen geplaatst. Ieder appartement is ook voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. 

Momenteel staat het project klaar voor de verdere afwerking met o.a. het plaatsen van de keukens, binnenschrijnwerk, het afwerken van de technieken en de schilderwerken. Ondertussen neemt Vandenbussche de klantenbegeleiding ook voor haar rekening, waarbij ze zo de klant volledig ontzorgd.


 

Heeft u bouwplannen en wenst u wat meer informatie over hoe wij te werk gaan? 

Ontdek onze werkwijze