Vandenbussche bouwt B&B Hotel in het hartje van Gent

Projectnieuws
WE1909 B&B Hotel Volderstraat Gent

Foto: Abscis Architecten bvba

In de bruisende binnenstad van Gent bouwt Vandenbussche een B&B hotel voor BRUVACO NV en Willy TANS NV. Dit klasse 8 project is een ontwerp van Abscis Architecten bvba. Het projectmanagement voor de bouwheer is in handen van A -RES-Real Estate Solutions. Het complex situeert zich in hartje Gent tussen Voldersstraat, Korte Meer en Veldstraat.

De ingang van het hotel situeert zich in de Voldersstraat en wordt voorzien van 114 kamers, verdeelt over 6 verdiepingen. De gevelstructuur langs de Voldersstraat wordt afgebroken en vernieuwd. Langs de zijde van de Korte Meer wordt ook de gevel aangepakt waarbij er niet geraakt wordt aan de bestaande structuur.

De bestaande gebouwen in dit binnengebied worden opgetopt door middel van een volume in houtskelet. Gedurende de werken blijven de handelsruimtes die zich op de onderliggende verdiepingen bevinden in gebruik en moeten alle nooduitgangen beschikbaar blijven.

Voorafgaand werd door de studie- en calculatiedienst een grondige studie gedaan en werd ook de dienst uitvoering reeds betrokken bij de opmaak van de offerte. Gezien het belang van de strakke planning en werforganisatie was deze input meer dan noodzakelijk om tot een sluitende en concurrentiële offerte te komen die rekening hield met de wensen van de bouwheer.  De ruime ervaring van de firma aangaande bouwwerken in binnenstedelijke gebied en de hieraan gekoppelde logistieke organisatie was ook van cruciaal belang.

Voor dit project zal Vandenbussche de coördinatie van de verbouwingswerken, ruwbouw, afwerking en technieken uitvoeren én dit binnen een uitvoeringstermijn van 1 jaar.

Heb je ook plannen om te bouwen in het hartje van een stad? Ontdek onze projecten en neem contact op om kennis te maken. 

Neem contact op