Vandenbussche bouwt het grootste cohousingproject Stoer Huus in West-Vlaanderen

Projectnieuws
Vandenbussche bouwt het grootste cohousingproject Stoer Huus in West-Vlaanderen

Vandenbussche startte in december met het bouwen van het grootse cohousingproject te Brugge. Het cohousingproject Stoer Huus bevat 27 woongelegenheden. Daarnaast is er ook een ondergrondse kelder met 40 parkeerplaatsen en technische ruimtes. 

Cohousing is een moderne woonvorm waarbij een groep mensen elk hun eigen huis hebben met tuintje of terras, en daarnaast bepaalde zaken delen zoals een grotere tuin, een werkplaats, logeerkamers, wasplaats enzoverder. Typisch voor Stoer Huus is dat er niet alleen bewust gezocht is naar een mix van generaties, maar dat er ook mensen met een beperking bij zijn. Er is ook steeds een gemeenschappelijk gebouw beschikbaar. In het cohousingproject Stoer Huus gaat dit om een te renoveren gemeenschappelijke villa. Ook dit hoort tot de opdracht van Vandenbussche. 

Bij cohousing ontstaat er een manier van gemakkelijk sociale interactie en zo wordt een fijne buurt gecreëerd om in te wonen, waar toch voldoende aandacht is voor privacy. De formule slaat aan in Brugge, want alle 27 woongelegenheden zijn reeds verkocht. 

Vandenbussche neemt in dit project het volledige bouwtraject voor haar rekening en verzorgt eveneens de klantenbegeleiding. Het totaalproject bevat de afbraak tot en met volledige binnen- en buitenafwerking inclusief buitenaanleg. Wat naast de woonbeleving ook opvallend is in dit bouwproject zijn de bijzondere gevels waarin traditionele gevelstenen gecombineerd worden met gegalvaniseerd staal en zichtbetonelementen.

Cohousing is het antwoord op een aantal stedenbouwkundige knelpunten in Vlaanderen: slimmer ruimtegebruik, rustige wijken, veilige speelruimte voor kinderen, compacter bouwen, meer groenbehoud met minder beton en aandacht voor waterhuishouding. Vandenbussche zet zich als aannemer ten volle in om mee te werken aan dit bouwproject waar gebruik van duurzame materialen en respect voor ecologie en natuur hoog in het vaandel gedragen wordt. Vandenbussche heeft ook alle troeven en ervaring in huis om dergelijke cohousingprojecten tot een goed einde te brengen.

 

Bent u ook op zoek naar een aannemer om uw cohousing project te realiseren? Bij Vandenbussche nemen we graag de tijd om uw plannen te verwezenlijken. Aarzel niet om contact op te nemen.