Vandenbussche bouwt nieuw politiekantoor te Lochristi

Projectnieuws
Vandenbussche bouwt nieuw politiekantoor te Lochristi

Vandenbussche start in januari 2016 met de bouw van het nieuwe politiekantoor te Lochristi. Voor de Politiezone Regio Puyenbroeck werd dit dossier, samen met ABDM architecten uit Zingem, uitgewerkt volgens de "Wij trekken uw plan" formule ("Design & Build"). 

Vandenbussche zorgde volgens deze "co-engineering" aanpak voor de samenstelling van het bouwteam en voor de raming van studie- en bouwkosten. De studiedienst van Vandenbussche vertrok vanuit het ontwerp van ABDM architecten om het dossier te vervolledigen en zorgde voor een meetstaat, een lastenboek en op basis daarvan een definitieve offerte om zo de uiteindelijke uitvoering perfect voor te bereiden.

Renovatie + nieuwbouw
ABDM architecten koos voor een combinatie van een renovatie van het bestaande gebouw en een nieuwbouw, omdat de dienst Onroerend Erfgoed erop stond het oude gebouw in ere te herstellen. Beide gebouwen zullen met elkaar verbonden worden.

Zodra de nieuwbouw er staat, zal het volledige complex plaats bieden aan het Team Beleid, het Team Lokale Recherche, het Team Personeel en Logistiek, het Team Operationele Steun, het Team Verkeer en Mobiliteit, het Team Wijk Lochristi en het Team Interventie Lochristi.

Het Vandenbussche projectteam staat klaar om begin januari 2016 met de uitvoering van de werken te beginnen. Het einde van de werken is voorzien voor januari 2017.