Vandenbussche bouwt nieuw woonproject Rute voor Revive in Gentbrugge

Projectnieuws
WE1814-15 Woonproject Rute Gentbrugge (1)

Beeld: Revive

Voor Revive is Vandenbussche in september gestart met de bouw van het woonproject Rute* in Gentbrugge. Dit nieuwbouwproject wordt gebouwd op de grond waar het bedrijf Sidaplax vroeger gevestigd was. 

Het project bestaat uit twee delen die tevens door twee verschillende architecten werden ontworpen. Het ene gedeelte, ontworpen door CAAN Architecten, omvatten twee meergezinswoningen met telkens 16 wooneenheden en 5 schakelwoningen, ondergrondse parking en binnentuin. Het andere gedeelte, ontworpen door BLAF Architecten, bestaat uit een meergezinswoning met 17 wooneenheden, 1 commerciële ruimte en 19 nieuwbouwwoningen. 

Uiteindelijk komen er meer dan honderd woningen op de site. Het wordt een mix van appartementen en woningen dichtbij het stadscentrum in een buurt met een duurzaam karakter. Vandenbussche denkt mee tijdens het volledige bouwproces en ook in dit dossier boden we mogelijke optimalisaties aan in het voortraject.

Bent u op zoek naar een aannemer voor het bouwen van uw nieuwbouw- of renovatieproject? Of bent u op zoek naar een partner om uw bouwdossier verder mee op punt te stellen? Neem vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken en de samenwerkingsmogelijkheden te bekijken.


*De naam van de site - RUTE - is een verwijzing naar Sidaplax, die er tot 2011 vensterfolie voor briefomslagen produceerde. Toen de firma verhuisde kwam er een prachtig gebied vrij voor een dynamische en vooral duurzame woonwijk die zal ontwikkeld worden door Revive.