Vandenbussche in bouwteam voor nieuwbouwproject Park van Hillare in Lokeren

Projectnieuws
WE1803 Park van Hillare Lokeren (1)

Voor Piron Projectontwikkeling start Vandenbussche met de bouw van 101 assistentiewoningen in de Hillarestraat in Lokeren. Voor het realiseren van dit klasse 8 project in een prachtig kasteeldomein voert Vandenbussche momenteel de afbraak van de bestaande kasteelvilla uit. Voor de droogzuiging van het volledig onderkelderd gebouw wordt er een retourbemaling voorzien.  Deze wordt gekoppeld aan een buffertank en een sproeisysteem zodoende de bestaande parktuin die aangelegd werd in 1923, terug te bewateren. Nadien worden 3 torenkranen gemonteerd om de werf volledig te kunnen bedienen.

Vooraleer dit project in uitvoering ging, werd Vandenbussche in de studiefase reeds betrokken als deel van het bouwteam. Vanuit de Vandenbussche studiedienst werden de plannen in permanent overleg met Piron Projectontwikkeling bijgestuurd op basis van de kennis en ervaring van Vandenbussche met gelijkaardige projecten (ondermeer met Hof ter Clipsen te Lokeren). Op basis daarvan werden door Vandenbussche ook voor de stabiliteit, HVAC, elektriciteit, RWA en veiligheid de juiste externe partijen aangesteld.

Aan de hand van een LEAN-planning zal Vandenbussche samen met zijn verschillende bouwpartners het project realiseren. Het project is gestart begin juni 2018 en het einde is voorzien in juni 2020.