Vandenbussche (ver)bouwt de Vrije Basisschool in Huise

Projectnieuws
20190522 Render Vrije Basisschool Huise

Begin juni start bouwonderneming Vandenbussche met de verbouwing van een voormalig bejaardentehuis en een bestaande school in Huise tot een schoolgebouw met sporthal voor vzw Katholieke Scholen Huise - Lozer - Ouwegem. Naar het ontwerp van Architektenburo MAS bvba zullen de gevels van het oude rusthuis en de achterliggende structuur blijven staan. Tegen het te verbouwen gebouw, wordt een nieuwe sporthal opgetrokken. Daaronder wordt een kelder gecreëerd. Aannemer Vandenbussche staat in voor de afbraak, ruwbouw, afwerking, technieken en buitenaanleg.

De totale vloeroppervlakte van dit bouwproject komt op 3.580 m². De te verbouwen vleugel vooraan krijgt een nieuwe daktimmer-constructie, de ander vleugel en de sporthal hebben een plat dak. Voor de gevelafwerking zullen verschillende materialen gebruikt worden. De te behouden gevels van het rusthuis worden gerenoveerd, maar er is ook een deel gevelmetselwerk, gevelbekleding met arduin, crépi en volkern-platen voorzien.

De studiedienst van Vandenbussche denkt mee hoe dit project ideaal kan gefaseerd worden en hoe de specifieke uitvoeringsuitdagingen best aangepakt worden. Het einde van dit klasse 8 project is voorzien in januari 2021.

Vandenbussche als aannemer voor uw bouwproject? Ontdek onze werkwijze en projecten.

Neem vrijblijvend contact op