Vervangingsnieuwbouw voor Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge opgeleverd

Projectnieuws
Vervangingsnieuwbouw voor Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge opgeleverd

Voor Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge bouwde Vandenbussche een vervangingsnieuwbouw met 33 plaatsen. Naar het ontwerp van AMV Architecten begon Vandenbussche in mei 2016 aan de afbraak van de bestaande gebouwen, m.n. de kapel, kamers en burelen.

Vervolgens werd de volledige nieuwbouw onderkelderd na het plaatsen van een berlinerwand langs de volledige straatzijde. De nieuwbouw is ongeveer 75 meter lang op 14 meter breed, is aangebouwd aan het achterliggende bestaande gebouw en bestaat uit een kelder, gelijkvloers en eerste verdieping. Er is ook een beperkte tweede verdieping die de verbinding maakt met het bestaande gebouw.

De accommodatie bestaat uit 25 nieuwe kamers, waaronder 2 geschikt voor mindervaliden, een administratief gedeelte met een onthaal en nodige sanitair. Per afdeling is er ook een verpleegpost. Daarnaast is er een ruimte voorzien voor dagverzorging en de nodige leefruimtes met bijhorende keukens. In het achterliggende bestaande gebouw werd de inkom vernieuwd en werden er 2 time-outkamers gerealiseerd ten behoeve van de patiënten.

In deze openbare klasse 7 opdracht zat zowel de afbraak, ruwbouw, technieken en afwerkingen. Daarbij werd later nog het gedeelte buitenaanleg toegevoegd.

De uitdaging voor Vandenbussche in dit project was het bouwen naar de specifieke noden van het doelpubliek. Daarbij maakten we gebruik van toegangscontrole en een oproepsysteem, aangepast schrijnwerk e.d.m. Binnenmeubilering werd in nevenaanneming uitgevoerd.

Het project werd opgeleverd in oktober 2017. De buitenaanleg wordt dit voorjaar gerealiseerd.

 

Heeft u bouwplannen? Vandenbussche kan projecten aan tot en met klasse 8. Naast woon- en zorgcentra bouwen wij ook kantoren, scholen, zwembaden, appartementen... Ontdek onze projecten in Oost- en West-Vlaanderen hier of contacteer ons.