SHEQ Advisor

SHEQ Advisor

We zoeken een gedreven collega met veel goesting om mee te werken aan ons ambitieus SHEQ-beleid. Ben jij even gepassioneerd als wij? Dan is deze job iets voor jou!

SHEQ (Safety, Health, Environment, Quality) is geen loos begrip bij de familiale bouwonderneming Vandenbussche! In de loop der jaren hebben we een duurzaam beleid opgesteld, met als kers op de taart certificaten zoals VCA**, ISO 9001, ISO 14001 en Charter Duurzaam Ondernemen. We blijven onze voortrekkersrol opnemen en streven naar de meest gezonde, duurzame en kwalitatieve werkomgeving.

Wat worden jouw belangrijkste taken?

 • Als SHEQ aanspreekpunt voor je collega’s in uitvoering voer je werfbezoeken uit en stel je constructieve rapporten met verbeterpunten en voorbeeldpraktijken op. Onze werven liggen hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, vlot bereikbaar vanuit ons hoofdkantoor te Aalter.
 • Je werkt actief mee aan ons energiemanagementsysteem (CO2-prestatieladder) en onze jaarlijkse deelname aan het Charter Duurzaam Ondernemen.
 • Je voert interne audits van het kwaliteitsmanagementsysteem uit en leidt externe audits in goede banen, conform ISO, VCA of de jaarlijkse compliance-audit van de vergunningsvoorwaarden.
 • Je verwerkt data in het interne SHEQ-softwareprogramma en werkt mee aan de modulaire uitbouw.
 • Je ontwikkelt en implementeert verbeteracties in het kader van duurzaam energie- en waterbeheer op werflocaties. Je registreert en analyseert de doeltreffendheid van je acties.
 • Aangezien je in een team terecht komt worden de taken onderling verdeeld op basis van kennis, ervaring en interesses. Samen met je collega SHEQ Advisor rapporteer je aan het afdelingshoofd SHEQ.

Wat verwachten wij van jou?

 • Gedrevenheid voor veiligheid, kwaliteit, milieu en duurzaamheid. Bij voorkeur heb je min. een bachelorsdiploma en beschik je over een attest preventieadviseur niveau 2 en / of milieucoördinator niveau B (of bent bereid 1 van deze 2 vormingen te behalen). Bouwkennis is een pluspunt! Dankzij jouw nieuwsgierige en leergierige houding blijf je steeds up to date.
 • Je bent sterk in administratie. Je verwerkt data op een correcte, nauwkeurige en gestructureerde wijze en behoudt steeds het overzicht. Uiteraard werk je vlot met de courante MS Office toepassingen en leer je snel nieuwe programma’s en procedures aan.
 • Een positieve en hands-on Je werkt proactief en denkt in oplossingen. Je communiceert op een vlotte, constructieve wijze en motiveert zo je collega’s om samen met jou te streven naar de meest veilige en duurzame werkomgeving en kwalitatieve aanpak.
 • Een ambitieuze en resultaatsgerichte houding. Je durft de lat hoog te leggen bij het bepalen van doelstellingen.

Wat mag jij van ons verwachten?

 • Een respectvolle cultuur waar welzijn op het werk, duurzaam ondernemen en oog voor kwaliteit een ruim draagvlak heeft. Als SHEQ-Advisor word je ten volle gesteund door directie om het bedrijfsbeleid actief uit te dragen.
 • De ruimte en vrijheid om jezelf te ontplooien. Wij hebben vertrouwen in jou en moedigen het ondernemen in jou aan! Ontwikkeling staat centraal, zowel aan de hand van opleidingen in de Vandenbussche Academy als via doorgroeimogelijkheden.
 • Een 200-tal enthousiaste collega’s die klaar staan om jou te verwelkomen in de Vandenbussche familie. Samenwerken, kennisdelen en leren van elkaar: samen bouwen we beter.
 • Een aantrekkelijk all-in pakket. Je komt terecht in een aangename en moderne werkomgeving. Daarbovenop is ons kantoor te Aalter vlot bereikbaar. Uiteraard belonen we jouw werk met een marktconform loon, aangevuld met extralegale voordelen zoals groeps- en hospitalisatieverzekering, 32 vakantiedagen op voltijdse basis, anciënniteitsdagen, mogelijkheid tot fietsleasing, …

Interesse in de vacature SHEQ Advisor? Solliciteer dan vandaag nog door ons jouw cv te bezorgen.

Voor meer informatie, neem contact op met Phebe van Human Capital op het nummer 09 325 75 47 of via mail vacatures@vandenbusschebouw.be.

Bij Vandenbussche krijg je meer!

Bij Vandenbussche krijg je meer
 • Meer familie

  Een zalige werksfeer

  Je komt terecht in een familiebedrijf waar zo’n 200 collega’s klaarstaan om jou te verwelkomen. Samenwerken, kennisdelen en leren van elkaar: samen bouwen we beter. Een Vandenbussche-weekend, teambuilding, barbecue of afterwork drink zorgt voor meer sfeer, meer familie, meer mooie herinneringen.

 • Meer kwaliteit en veiligheid

  Veilig aan de slag met de nieuwste materialen

  We leven alle veiligheidsnormen na en zorgen voor een veilige uitrusting en een modern, goed onderhouden materiaal- en machinepark. Onze expertise en ervaring zorgen voor een comfortabele en veilige werkomgeving.

 • Meer loon en voldoening

  Een aantrekkelijk all-in pakket

  We vullen het marktconform loon aan met aantrekkelijke voordelen naargelang je functies. Denk maar aan flexibele werkuren, ecocheques, een verzekerings-pakket, fietsleasing, anciënniteitsverlofdagen, bonus, mogelijkheid tot thuiswerk, ...

 • Meer innovatie

  Samen werken aan de toekomst

  Je werkt met nieuwe, toekomstgerichte software zoals BIM en VR. Die zorgt ervoor dat we blijven innoveren en onszelf blijven uitdagen om op de meest efficiënte manier te bouwen en verbouwen.

 • Meer opleiding en ondersteuning

  De kans en ruimte om jezelf te ontplooien

  Bij ons krijg je de vrijheid om te ondernemen. Ontwikkeling staat centraal, zowel individueel als collectief. Vandenbussche Academy biedt de ondersteuning om opleidingen te volgen en door te groeien.

Enkele collega's aan het woord

Kurt - meestergast
Bij Vandenbussche draait het om meer dan werken alleen. We worden geapprecieerd en beloond voor ons werk met een afterwork drink, een hamburgerbak, een feestje, een kleine attentie, … Op die manier leer je iedereen ook kennen en vormen we een echt familiebedrijf.

Kurt - meestergast

Karen - werfleider
Als jonge starter of schoolverlater krijg je bij Vandenbussche de nodige ondersteuning. Heb je een vraag? Dan kan je die meteen aan de juiste persoon stellen en krijg je de oplossing die je zoekt.

Karen - werfleider

Jarne - werfleider
Vandenbussche denkt mee aan de toekomst. Zowel op persoonlijk vlak als voor de firma. Ze investeren in jou als werknemer en op die manier investeren ze ook in de firma.

Jarne - werfleider

Lees het volledige interview

Meer weten over ons?