Appartementen Sint-Jobstraat

Aalst

Voor Safir BV bouwt Vandenbussche in de Sint-Jobstraat in Aalst een nieuw appartementsbouw. De projectontwikkeling bestaat uit en ondergrondse parking met 27 parkeerplaatsen met daarboven 15 appartementen.

Het project startte als een klassieke aanbesteding, maar werd verder uitgewerkt als Engineering & Build project door de Vandenbussche Studiedienst in nauw overleg met de architect en de bouwheer. 

De constructie wordt opgetrokken uit een betonskelet met kalkzandsteen. De ondergrondse kelder heeft rondom een beschoeide put d.m.v. verankerde secanswanden & berlinerwanden. 

Om het project te realiseren is de zeer beperkte plaats voor de werfinrichting een grote uitdaging voor het team op de werf. Daarnaast is er in de Stad Aalst een tonnage beperking, waardoor zwaar vrachtverkeer door de stad op bepaalde drukke moment niet toegelaten zijn.  Voor grotere betonwerken wordt ’s nachts gewerkt.

Vandenbussche staat in voor de ruwbouw, afwerking en technieken. De werken vangen aan in april 2021. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2022.

 

 

 
Bouwheer
Safir BV
Architect
DDR Architects BV
Klasse
Klasse 7