Diabeteshuis

Gent

Voor Diabetes Liga vzw bouwt Vandenbussche aan de Ottergemsesteenweg in Gent het nieuwe Diabeteshuis. Op de site, vlak bij het UZ en de afrit van de E17, wordt in een eerste fase de bestaande parking afgebroken. Vervolgens wordt het nieuwe kantoorgebouw gerealiseerd om, na de verhuis, het oude kantoorgebouw te slopen.

Naar het ontwerp van AD Architecten wordt dit BEN (bijna energie neutraal) kantoorgebouw als volgt opgebouwd:

  • Ondergronds wordt gewerkt met paalfunderingen, funderingsbalken- en zolen met daarboven op de vloerplaat. Via geothermie zal het gebouw gekoeld en verwarmd worden.
  • Op het gelijkvloers komt een centrale inkomhal met trap en lift, een balie, een grote polyvalente zaal met daarbij een keuken, bergruimtes en sanitair.
  • Onder een betonnen luifel achteraan het gebouw wordt een afgesloten fietsenstalling geplaatst.
  • Op de eerste en tweede verdieping worden de kantoren, vergaderruimtes en een kitchenette ondergebracht.
  • Het gebouw wordt afgewerkt met een plat dak met lichtstraat boven de centrale trap. Ook zonnepanelen zijn voorzien.

Met de voorziene binnenafwerking zal een warme sfeer gecreëerd worden door de gekozen materialen. Het gebouw zal bestaan uit aangename kantoorruimtes waar rekening gehouden wordt met het akoestisch comfort voor de eindgebruiker.

Tijdens het voortraject en de offertefase dacht Vandenbussche mee met de bouwheer en ging op zoek naar mogelijke besparingen en optimalisaties.

Vandenbussche staat op dit bouwproject in voor de totaalaanneming: afbraak, ruwbouw, afwerking, vast meubilair (inbouwkasten, keuken en balie), technieken en omgevingswerken zitten in de opdracht omvat.

De beperkte beschikbare ruimte op het terrein zorgt alvast voor een uitdaging in dit project.

De aanvang van de werken is voorzien in mei 2021.

 
Beeld:
AD Architecten
Bouwheer
Diabetes Liga vzw
Architect
AD Architecten
Klasse
Klasse 6
Tags
BEN