Politiecommissariaat

Asse

Voor Politiezone AMOW start Vandenbussche in september 2021 met het bouwen van een nieuw politiecommissariaat op de Asphaltco-site in Asse. Het nieuwe hoofdkwartier wordt 6 000 m² groot, verspreid over drie verdiepingen. Naar het ontwerp van Lava Architecten realiseert Vandenbussche het klasse 8 nieuwbouwproject en staat in voor de ruwbouw, afwerking, technieken en omgevingsaanleg.

Op diezelfde site wordt zo een heus veiligheidsdorp gecreëerd, want ook de brandweerkazerne en een nieuw gebouw voor de diensten van het parket Halle-Vilvoorde en het vredegerecht worden er gecentraliseerd.

De grote uitdaging in dit bouwproject zit vooral in de gevelopbouw. Door te werken met geprefabriceerde holle wand systemen wordt de gevelopbouw uitgevoerd met een zichtbaar blijvende betonwand langs de binnenzijde en een gegolfde betonnen buitenschil langs de buitenzijde. Het gebouw wordt gekenmerkt door zichtbare betonelementen en -structuren in combinatie met houten accenten voor het buitenschrijnwerk, de gevelbekleding en zonneweringen.

Het einde van de werken is voorzien eind 2022

 
Beeld:
Lava Architecten
Bouwheer
Lokale Politiezone AMOW
Architect
Lava Architecten
Klasse
Klasse 8