Residentie Ananda

Neder-Over-Heembeek

Voor projectontwikkelaar Development Coördination Belgium bouwt Vandenbussche Residentie Ananda in Neder-Over-Heembeek. Op slechts een paar kilometer van Brussel creëert men daar een thuishaven van rust en groen. Het project bestaat uit 3 blokken die uitgevoerd worden in 3 fases. In een eerste fase wordt het bestaand gebouw afgebroken en in 2de fase wordt de volledige kelder uitgevoerd en de eerste 2 blokken Residentie Mahonia en Aralia gerealiseerd. In een derde fase wordt Residentie Magnolia gebouwd. De bewoners kunnen uiteindelijk genieten van een prachtig uitzicht op de vijver en het groen. Het ontwerp? Van B2Ai architecten!

Het volledige klasse 8 project met de 3 residenties bestaat uit een kelder met 108 parkeerplaatsen en bergingen (zowel individueel als gemeenschappelijk), 99 appartementen, 6 duplexappartementen en 3 penthouses. Elk appartement wordt voorzien van een warmtepomp. Vandenbussche staat in voor de ruwbouw, afwerking, technieken en buitenaanleg.

De uitdaging op dit project is vooral de beperkte ruimte op de site i.f.v. grondstockage en opslag van materiaal tijdens de grond en kelderwerken. De werken vangen aan in de zomer van 2021 en het einde is voorzien in het najaar van 2024. Ondertussen is de derde fase ook afgeroepen en zal het einde van de werken naar zomerverlof 2024 worden teruggebracht.

Met de 'Wij trekken uw plan'-aanpak realiseert Vandenbussche dit nieuwbouw woonproject. Vanuit onze filosofie om de klant maximaal te ontzorgen vanaf de start heeft onze studiedienst een volledig offertedossier opgebouwd en het project bijgestuurd in functie van optimalisaties en wensen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een win-win situatie voor beide partijen. 

De klantenbegeleider bij Vandenbussche staat tijdens de uitvoering in voor de begeleiding van de eindklant en fungeert als aanspreekpunt. Via een uniek digitaal klantenplatform kunnen zowel de kopers als de meewerkende partijen, zoals onderaannemers en het bouwteam, het project opvolgen. 

Beeld:
DC Belgium | B2Ai
Bouwheer
Development Coördination Belgium bv
Architect
B2Ai bv
Klasse
Klasse 8