Studentenhuisvesting Nieuwebos

Gent

In de Nieuwebosstraat in Gent worden twee oude herenhuizen en achterliggende kantoren en garages afgebroken en vervangen door een grootschalige verblijfsaccommodatie voor studenten. Dit naar het ontwerp van Luum bv.

De nieuwe studentenhuisvesting omvat 53 studentenkoten en bestaat uit 7 bouwlagen (-1 t.e.m. +5). Op de binnentuin wordt een fietsenberging voorzien. 

Het Vandenbussche team staat voor enkele uitdagingen tijdens de bouwfase:

  • Het bouwproject is gelegen in centrum Gent (dichtbij het Sint-Annaplein) op een heel drukke locatie. Daardoor is een beperkte inname van het openbaar domein mogelijk. 
  • Het naastliggende gebouw is beschermd erfgoed en in de zolder van het gebouw wordt een volledig nieuwe draagstructuur geplaatst, los van de bestaande vloer om zo ook ruimte te maken voor studentenkamers, met connectie naar de nieuwbouw.
  • De werken starten in mei 2023 en moeten klaar zijn op 1 september 2024.

Het dossier werd als een Engineering & Build dossier behandeld. Met het ontwerp van de architect als basis, werden alle engineering (stabiliteit en technieken) door de Studiedienst van Vandenbussche berekend en bepaald. Zoals gebruikelijk werd het traject volledig in BIM uitgewerkt. 

Met de 'Wij Trekken Uw Plan' filosofie pakt Vandenbussche dit project aan. Vandenbussche staat in voor de ruwbouw, afwerking en technieken.

Beeld:
Luum bv
Bouwheer
Thost bv
Architect
Luum bv
Klasse
Klasse 7