Woonproject Rute

Gentbrugge

Voor Revive bouwt Vandenbussche het woonproject Rute in Gentbrugge. Dit nieuwbouwproject wordt gebouwd op de grond waar het bedrijf Sidaplax vroeger gevestigd was. Het project bestaat uit twee delen die tevens door twee verschillende architecten werden ontworpen. Het ene gedeelte, ontworpen door CAAN Architecten, omvatten twee meergezinswoningen met telkens 16 wooneenheden en 5 schakelwoningen, ondergrondse parking en binnentuin. Het andere gedeelte, ontworpen door BLAF Architecten, bestaat uit een meergezinswoning met 17 wooneenheden, 1 commerciële ruimte en 19 nieuwbouwwoningen. 

Ook de tweede fase van dit project werd aan Vandenbussche toegekend. Het ene gedeelte, ontworpen door CAAN Architecten, bestaan uit 10 nieuwbouw rijwoningen en 3 dijkwoningen met private tuin en/of dakterras. Het andere gedeelte, ontworpen door BLAF Architecten omvat een nieuwbouw meergezinswoning met 18 appartementen, gelijkvloerse commerciële ruimte en kinderdagverblijf.

Uiteindelijk zal het woonproject goed zijn voor meer dan honderd woningen op de site. Het wordt een mix van appartementen en woningen dichtbij het stadscentrum in een buurt met een duurzaam karakter. Vandenbussche denkt mee tijdens het volledige bouwproces en ook in dit dossier boden we mogelijke optimalisaties aan in het voortraject.

Beeld:
Revive
Bouwheer
Revive
Architect
CAAN Architecten en BLAF Architecten
Klasse
Klasse 8