WZC Dunecluze

Koksijde

Voor Bejaardenzorg KEI realiseert Vandenbussche in Koksijde de uitbreiding van het woonzorgcentrum Dunecluze. Voor dit Design & Build dossier vormde Vandenbussche in het voortraject een team samen met AIKO Architecten & Ingenieurs. Daarbij werd het dossier door de Vandenbussche studiedienst in BIM uitgewerkt en wordt het BIM model ook in de uitvoering zo verdergezet.

De uitbreiding van het woonzorgcentrum bestaat uit een ondergrondse kelder met grootkeuken, een gelijkvloers met een inkomzone, leefruimte, kleedkamers voor personeel, eetruimte… Daarboven komen nog drie verdiepingen met in totaal 20 kamers en 3 assistentiewoningen. Elk verdiep heeft ook een eigen eet- en leefzaal met terras, kitchenette, verpleegpost en linnenbergingen. De uitbreiding wordt gebouwd aan het bestaande wzc, wat wil zeggen dat de bestaande zijgevel zal worden uitgebroken om daartegen te kunnen aansluiten. Het feit dat het gebouw in gebruik blijft tijdens de werken en dat er een beperkte ruimte is op de werf, zorgt voor de grootste uitdagingen.

Ook de omgevingswerken rondom de nieuwbouw behoren tot de opdracht en voorziet Vandenbussche nog enkele aanpassingswerken op het gelijkvloers van het bestaande woonzorgcentrum. Het volledige project wordt gerealiseerd met de 'Wij Trekken Uw Plan'-filosofie.

Het project start halverwege september 2022. Het einde van de werken is voorzien in januari 2024.

 
Beeld:
Aiko Architecten en Ingenieurs
Bouwheer
Bejaardenzorg KEI vzw
Architect
Aiko Architecten en Ingenieurs
Klasse
Klasse 7