WZC Leiehome

Drongen

Voor bouwheer Sint Regina’s Godshuis Leiehome bouwt Vandenbussche de uitbreiding van het bestaande woonzorgcentrum Leiehome in Drongen met 59 assistentiewoningen en een lokaal dienstencentrum. Vandenbussche staat in voor ruwbouw tot afwerking, inclusief vast meubilair en omgevingsaanleg. Het dossier betreft een Engineering & Build project waarbij de volledige stabiliteitsstudie alsmede de studie technieken door de eigen studiedienst werden uitwerkt. In studiefase werd een BIM-model opgezet dat nu verder zal gebruikt en opgewerkt worden tijdens de uitvoering.

Naar het ontwerp van De Vloed Architects realiseert Vandenbussche dit klasse 8 project. Het ontwerp van het gevelmetselwerk is behoorlijk uitdagend. Er zijn verschillende uitsprongen die worden uitgewerkt met een rollaag die doorloopt over de volledige gevel en er zijn verschillende zones met claustraverband.

De grondwerken zijn gestart in juni 2022, het einde van de werken is voorzien januari 2024. Een krappe deadline gezien de grootte van het project. 

 

Op dezelfde site bouwt Vandenbussche ook Residentie Sophora.

 

 
Beeld:
De Vloed Architects
Bouwheer
Sint Regina's Godshuis Leiehome
Architect
De Vloed Architects
Klasse
Klasse 8