Vandenbussche werkt samen met UGent aan het project Brick Wall City

Bedrijfsnieuws
20190614 Brick Wall City Collage

Voor de vierde keer werd het voorbije academiejaar aan de Ugent - Vakgroep Architectuur en Stedenbouw een onderzoekstudio rond baksteenarchitectuur ingericht door Prof. Dr. Maarten Van Den Driessche en architect Lieven Nijs van BLAF Architecten. Twaalf masterstudenten (4e en 5e jaar ingenieur-architect) gingen gedurende twee weken aan de slag voor de realisatie van een zelf ontworpen baksteensculptuur.  

Het materiaal werd geleverd door Ploegsteert. Vandenbussche werkte mee aan het project als aannemer en leverde de knowhow en de mankracht om de theorie in de praktijk om te zetten. Deze realisatie op de Meulestedekaai in Gent maakt deel uit van een ruimer onderzoeksproject genaamd “Brick Wall City”.

Opnieuw zet Vandenbussche in op een samenwerking met scholen en toont ze graag aan de studenten hoe fascinerend bouwen is. Familiale bouwonderneming Vandenbussche is een erkende klasse 8 aannemer voor de bouw en renovatie van bedrijven en residentiële gebouwen en is voornamelijk actief in Oost- en West-Vlaanderen. Aan meerdere werven in de buurt van Gent, zoals renovatieproject Loods 23, woonproject Rute, begeleidingstehuis Steevliet en Parkresidentie Institut Moderne wordt volop gewerkt voor zowel openbare als privé opdrachtgevers.

Ontdek meer projecten