Basisschool Sint-Jozefscollege

Aalst

Aannemer Vandenbussche verbouwt voor Inigo vzw de lagere school van het Sint-Jozefscollege in Aalst. Dit is naar het ontwerp van architect Bart Rombout bvba.

Hierbij wordt het voormalige Capucienenklooster, dat dateerde van 1910, gerenoveerd naar klaslokalen, een leraarskamer en technische ruimte. Tijdens de renovatiewerken wordt steeds rekening gehouden om de authentieke elementen van gebouw te behouden.

Dit renovatieproject bevat 2 fases: Bij blok B wordt de gevel gestript en een nieuw technische verdieping geïnstalleerd. Ook de afwerking, een nieuw dakstructuur en de hoogte van de zoldervloer wordt aangepast. Bij blok C wordt de gevel eveneens gestript, afwerking en de kokerpalen aangepast voor de stabiliteit. Bovendien wordt hier wel de huidige dakstructuur behouden. Tijdens de omgevingswerken wordt er een luifel geplaatst, de riolering en verharding vernieuwd en een bufferbekken geplaatst.

Bovendien heeft dit klasse 7 project ook enkele uitdagingen bijvoorbeeld de school blijft tijdens werken in gebruik. Hierdoor kan de omgevingsaanleg enkel in de schoolvakanties gebeuren. Daarnaast moet ook steeds de stabiliteit van het gebouw bewaakt worden doordat er veel authentieke elementen behouden worden.

De verwachtte oplevering is in het najaar van 2020. Bouwonderneming Vandenbussche staat in voor de afbraak, ruwbouw, afwerking, technieken en buitenaanleg.

 
Beeld:
Jo De Rammelaere
Bouwheer
Inigo vzw
Architect
Architect Bart Rombout bvba
Klasse
Klasse 7