De Refuge

Gent

Voor de vzw De Refuge te Gent, dat naast een woonzorgcentrum en serviceflats ook kortverblijf en dagverzorging omvat, verzorgde Vandenbussche in verschillende fases een renovatieproject. De Refuge biedt verschillende types zorg aan mensen die in de herfst van hun leven nood hebben aan tijdelijke of definitieve opvang en verzorging.

Er werd gestart met het renoveren van het rusthuis, waarbij het gelijkvloers werd uitgebreid met een industriële keuken, een restaurant voor bewoners en personeel, bar, vergaderzaal, onthaal en administratief gedeelte. Op de eerste en tweede verdieping van de woonafdeling werd een apotheekpost en zitzaal gecreëerd. In een tweede fase werden de kloostergang en de kamers voor kortverblijf gerenoveerd. Tenslotte pakt Vandenbussche de kamers op het gelijkvloers van het dagverzorgingscentrum aan, waar ook een stuk nieuwbouw in verwerkt zit.

Bouwheer Patrick Van Hecke, Refuge Gent aan het woord over het project: "De 'wij trekken uw plan-aanpak' van Vandenbussche zorgt voor een plus".

Lees de klantgetuigenis

 

Beeld:
Patrick Dekeyser
Bouwheer
De Refuge VZW
Architect
Architectenatelier Vincent Deprez
Klasse
Klasse 6