Kantoorgebouw Bestmix (Adifo)

Maldegem

In het industrieterrein in Maldegem realiseert Vandenbussche voor Bestmix (vroeger Adifo) een nieuw kantoorgebouw. Vooraleer echter aan de opbouw van het nieuwe kantoorgebouw gestart wordt, wordt het bestaande gebouw aan de straatzijde gesloopt.

Naar het ontwerp van architectenbureau AIKO uit Maldegem bouwt aannemer Vandenbussche het nieuwe kantoorgebouw. Het kantoor zal bestaan uit een gelijkvloers en eerste verdieping. Daarbij is voorzien dat een extra verdieping kan gebouwd worden bij de groei van het bedrijf. Flexibiliteit is dan ook de grootste troef van dit gebouw.

De constructie en technieken worden zo voorzien dat er eenvoudig verschillende verdelingen en kantoren kunnen worden ingericht om optimaal in te spelen op de noden van het bedrijf. Naast kantoorruimtes is er een inkomhal, grote refter met ruim terras en een eventruimte. Verder wordt het een duurzaam gebouw met driedubbelglas, zonnewering, warmtepomp en zonnepanelen e.d.m. Op de parking zijn een deel parkeerplaatsen voorzien van elektrische laadpalen, alsook de fietsenstalling wordt voorzien voor het gebruik van elektrische fietsen. Dit om zoveel mogelijk in te zetten op een duurzame toekomst met zo min mogelijk fossiele brandstoffen.

Voor dit project ging Vandenbussche uiteindelijk in bouwteamformule aan de slag. Vanuit de firma werd in het voortraject samen met de bouwheer en de architect naar optimalisaties gezocht. De bouwheer stelde een erg strikte timing voorop, waardoor de werkzaamheden reeds begonnen zijn, terwijl de laatste aanpassingen aan het ontwerp nog lopende waren. Maar met onze ‘Wij trekken uw plan’-filosofie begeleiden we de bouwheer in het zorgeloos realiseren van hun bouwproject en zoeken we steeds naar de beste oplossing.

Bouwbedrijf Vandenbussche startte in februari 2021 met de afbraak van 1 van de bestaande gebouwen. Ondertussen is het volop bezig met de plaatsing van de structuur. Deze zal dankzij een snel prefab betonsysteem tegen het bouwverlof rechtstaan. De oplevering is voorzien in maart 2022.

Bestmix is een ontwikkelaar van softwaretools voor producenten en handelaars van voeder en voeding.

 

 
Beeld:
Aiko Architecten en Ingenieurs | Fotograaf: Jo De Rammelaere
Bouwheer
Adifo Vastgoed
Architect
Aiko Architecten & Ingenieurs
Klasse
Klasse 7