Muziekcentrum Cactus

Brugge

Aan de ring rond Brugge, nabij het feeërieke Minnewaterpark waar jaarlijks het Cactusfestival plaatsvindt, bouwt aannemer Vandenbussche het muziekcentrum Cactus. Naast een concertzaal, met een capaciteit tot 700 personen, zullen ook de kantoren van de organisatie hier ondergebracht worden. Daarnaast wordt een café voorzien dat autonoom kan werken en ruimte biedt voor kleinere, intieme concerten.

Vooral de architectuur van het gebouw springt in het oog. Beide functies vertrekken van een gezamenlijke plint in gegolfd beton die ook dienst doet als terras op de eerste verdieping. Bovenop de plint zullen zowel het muziekcentrum als het café als twee aparte volumes in goudkleurige gegolfde bardageplaten te zien zijn. Cactus Club zal dus zeker geen zoveelste anonieme zwarte doos worden.

Dit klasse 7 nieuwbouwproject wordt gerealiseerd in opdracht van Cactus Muziekcentrum VZW en naar het ontwerp van 2dFL-architecten, BLAF architecten en Freek architecten. Vandenbussche zal, met de ‘Wij Trekken Uw Plan’-filosofie, instaan voor de ruwbouw, afwerking en technieken.

 
Beeld:
2dFL-architecten, BLAF architecten en Freek architecten | Foto torenkranen: Simon Mouton | Dronebeeld: Jan Van Maele
Bouwheer
Cactus Muziekcentrum vzw
Architect
2dFL-architecten, BLAF architecten en Freek architecten
Klasse
Klasse 7