Onderwijs- en vrije tijdscampus Kappaert

Zwevegem

Voor Lokaal Bestuur Zwevegem bouwt Vandenbussche de uitbreiding van de Kappaert schoolsite met 3 nieuwe gebouwen. Naar het ontwerp van TM BDR Carton 123 start Vandenbussche in oktober 2023 met de werken. De drie gebouwen worden gerealiseerd op een bestaand voetbalveld, waar eerst een beoveld dient uitgevoerd te worden. De werken omvatten het volgende:

  • Een klassengebouw met 35 klaslokalen verdeeld over 3 bouwlagen met een patio op de eerste verdieping. Het gebouw wordt gerealiseerd op palen en de ruwbouw wordt uitgevoerd in kalkzandsteen en rood gevelmetselwerk met een kerf. 
  • Een reftergebouw van 340 m² met 770 m² overdekte buiten zones. Het gebouw bestaat uit prefab betonnen kolommen en balken met wanden uit kalkzandsteen. Het dak bestaat uit IPE-liggers in helling en gelammeleerde balken en hellend zinken dak. De gevelbekleding bestaat uit rood hout.
  • Een administratief gebouw van 900 m² met een sportzaal van 230m². Het gebouw zal bestaan uit betonnen balken en kolommen met een dak uit aluminium dakplaten. Ook hier is de gevelbekleding in rood hout.

Vandenbussche neemt ook dit project aan met de Wij Trekken Uw Plan-filosofie. Het einde van de werken is voorzien in april 2025.

Beeld:
TM BDR Carton 123
Bouwheer
Lokaal Bestuur Zwevegem
Architect
TM BDR Carton 123
Klasse
Klasse 8