Vandenbussche's jaarlijkse opleidingsdag als investering in het welzijn van onze medewerkers

Bedrijfsnieuws
20240116 Vandenbussche Opleidingsdag Brandveiligheid

 

Bij algemene bouwonderneming Vandenbussche in Aalter ging op vrijdag 12 januari 2024, naar goede gewoonte, de jaarlijkse opleidingsdag door. Deze 11de editie met duidelijke focus op Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit toont aan dat er binnen de onderneming uitermate veel belang aan wordt gehecht.

Tijdens de opleidingsdag werden 130 medewerkers van de dienst uitvoering weg van de werven gehouden om deel te nemen aan de diverse en op maat uitgewerkte workshops op de bedrijfsterreinen van Vandenbussche. De verschillende workshops werden gegeven door interne en externe deskundigen gaande van een training inzake veiligheidsbewustwording in een virtuele werfomgeving, opleiding over de gezondheidsrisico’s bij gebruik van di-isocyanaten, de te volgen afbraak- en sloopopvolgingsrichtlijnen van Tracimat tot de verschillende bekisting- en veiligheidssystemen van onze huisleverancier. Verder op het programma stonden ook enkele praktische sessies zoals opfrissing over het gebruik van een starre of roterende verreiker en autolaadkraan, het blussen van een beginnende brand en het aanleren van de basistechnieken en risico’s bij lassen.  Voor de arbeiders werd er een uitgebreide gezondheids- en welzijnsscan voorzien terwijl alle operationeel leidinggevenden opnieuw een uitgebreide toelichting kregen over hun verantwoordelijkheden en plichten als leden van de hiërarchische lijn.

Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche: “Binnen onze familiale onderneming geloven we er sterk in dat de organisatie van deze opleidingsdag meer dan de moeite waard is. We dragen veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit hoog in het vaandel en willen dat jaarlijks opnieuw in de verf zetten door het personeel blijvend te sensibiliseren aan de hand van praktische en theoretische sessies. We verkiezen dit jaar ook opnieuw het veiligste bouwteam van Vandenbussche en zetten de medewerkers die de beste verbetervoorstellen indienden in de bloemetjes.”

 

Nieuwjaarsviering als afsluiter, vooruitblik op 2024

“De opleidingsdag werd afgesloten met een nieuwjaarsfeest voor alle 180 medewerkers. Samen klonken we op de groei van de voorbije jaren en kijken we uit naar de uitdagingen in 2024. We zullen blijven inzetten op duurzaamheid en innovatie, denk maar aan de opstart van de microfabriek samen met AUAR voor het bouwen van modulaire woon-units met robots. En we blijven uiteraard investeren in onze medewerkers en het nieuwste materieel. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe collega’s, waaronder bouwvakkers, ploegbazen en meestergasten,” besluit Kristof Defruyt.