B&B Hotel

Gent

In de bruisende binnenstad van Gent bouwt Vandenbussche een B&B hotel voor BRUVACO NV en Willy TANS NV. Dit klasse 8 project is een ontwerp van Abscis Architecten bvba. Het projectmanagement voor de bouwheer is in handen van A -RES-Real Estate Solutions. Het complex situeert zich in hartje Gent tussen Voldersstraat, Korte Meer en Veldstraat.

De ingang van het hotel situeert zich in de Voldersstraat en wordt voorzien van 114 kamers, verdeeld over 6 verdiepingen. De gevelstructuur langs de Voldersstraat wordt afgebroken en vernieuwd. Langs de zijde van de Korte Meer wordt ook de gevel aangepakt waarbij er niet geraakt wordt aan de bestaande structuur. Voor dit project zal Vandenbussche de coördinatie van de verbouwingswerken, ruwbouw, afwerking en technieken uitvoeren. Doorheen het volledige project wordt gebruikt gemaakt van LEAN-planning en is Vandenbussche pilootaannemer voor de andere loten.

Het project wordt eveneens uitgewerkt volgens de BIM-methodiek waarin Vandenbussche een sturende rol heeft. Door de hoge eisen met betrekking tot maatvoering op het project is een gecoördineerde workflow en gebruik van ontwerpmodellen een groot voordeel. Daarnaast word tijdens de intensieve werkvoorbereiding gebruik gemaakt van een clash detectie tussen de verschillende aspectmodellen. De clashes werden in de BIM-workshops, met een constructieve mindset, behandeld door uitvoering, ontwerpers, installateurs en de bouwheer. Op die manier kon er een gecoördineerd model bekomen worden.

 

Ik wil meer info lezen

 
Beeld:
Abscis Architecten bvba
Bouwheer
BRUVACO NV en Willy TANS NV
Architect
Abscis Architecten bvba
Klasse
Klasse 8