GTI

Beveren

Voor het GTI in Beveren bouwt bouwonderneming Vandenbussche een nieuwe klassenvleugel. Het betreft een nieuwbouw waarin de administratieve diensten zullen gevestigd worden alsook 12 nieuwe klassen.

Het gebouw bestaat uit 5 bouwlagen, nl. een kruipkelder, gelijkvoers en 3 verdiepingen, gefundeerd op valse putten. Het gebouw is voornamelijk opgevat als een combinatie van zichtbaar blijvende betonelementen (metselwerk en kolommen en balken). Op het eerste zicht gaat het om een eenvoudige constructie, maar de afdek van het gelijkvloers heeft toch enkele uitdagingen. Zo is het eerste verdiep 30 m² groter dan het gelijkvoers en dus in overkraging te bouwen. Dat gecombineerd met de grote raampartijen op het gelijkvloers en de verdiepingshoogtes van net geen 4 meter zal het projectteam deze realisatie tot een goed einde brengen.

Qua afwerking en technieken is het gebouw vrij sober opgebouwd. De meeste technieken worden in opbouw geplaatst of boven de verlaagde plafonds. De scheiding van de verschillende klassen is voorzien door mobiele wanden, wat de school de mogelijkheid geeft de klassen naar noodzaak groter te voorzien.

De werken zijn gestart in oktober 2020. Het einde van de werken is voorzien eind 2021. Al zou het natuurlijk ideaal zijn het nieuwe gebouw al bij het begin van het nieuwe schooljaar in gebruik te kunnen nemen...

 
Beeld:
Vief Architectuur BV
Bouwheer
Gemeente Beveren
Architect
Vief Architectuur BV
Klasse
Klasse 6