Kinderdagverblijf De Boekenmolen

Zwijnaarde

In maart 2021 starten de bouwwerken voor het nieuwe kinderdagverblijf De Boekenmolen in Zwijnaarde. Het gaat om een passiefbouw naar het ontwerp van Bressers Architecten in opdracht van Stad Gent.

Het kinderdagverblijf bestaat hoofdzakelijk uit een ruimte voor 2 leefgroepen met bijhorende rustruimten. Op het gelijkvloers wordt ook de dienst administratie ondergebracht met bergingen, verzorgingzones, keuken en sanitaire voorzieningen. Op de eerste verdieping zijn personeelsruimtes, technische ruimtes en linnenberging voorzien.

Met geothermische boringen, zonnepanelen, een groendak en een gevel opgebouwd uit isolatie en steenstrips, wordt bewust gestreefd naar een passiefbouw.

Op deze site werd een specifiek coördinatieplan opgesteld in samenspraak met de veiligheidscoördinator. Op het terrein is namelijk een drukke bezetting is, gezien er ook een basisschool, rustoord, ocmw en assistentiewoningen gelegen zijn.

Vandenbussche staat in voor het totaalproject (ruwbouw, afwerking technieken, inclusief vast meubilair en buitenaanleg). Het einde van de werken is voorzien in maart 2022.

Beeld:
Fotografie Jo De Rammelaere | render: Bressers Architecten
Bouwheer
Stad Gent
Architect
Bressers Architecten
Klasse
Klasse 5
Tags
Passief