School Sint-Jozef Sint-Pieter

Blankenberge

In de Weststraat in Blankenberge bevindt zich de Sint-Jozef Sint-Pieter school. Het scholencomplex van het Vrij Onderwijs bestaat uit 5 gebouwen (A t.e.m. E). Vandenbussche staat in voor de afbraak, ruwbouw, afwerking, technieken van het C en E gebouw, de opfrissingsrenovatie van het A gebouw en de buitenaanleg.

Het C gebouw krijgt na afbraak 2 bouwlagen met klaslokalen, een ontmoetingsruimte en een polyvalente ruimte. Ook het E gebouw wordt opnieuw opgericht met 3 bouwlagen voor klaslokalen, kookklassen en een theaterzaal, met deels een 4e bouwlaag achteraan het volume voor het onderbrengen van de technieken. Aan het A gebouw vindt een opfrissingsrenovatie plaats. Ook de speelplaats wordt volledig opnieuw aangelegd met een verharding en er wordt een wadi voorzien voor de afwatering van het terrein. 

De bouwwerken vangen aan begin april 2022. Het einde is voorzien eind 2023. De werken worden in verschillende fases gerealiseerd, om zo de werking van de school niet te veel in het gedrang te brengen. 

Beeld:
Foto's: Jo De Rammelaere | Render: AVDK aRCHITECTen
Bouwheer
Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge
Architect
AVDK aRCHITECTen
Klasse
Klasse 7