10 succesvolle deelnames aan het Voka Milieucharter door Vandenbussche!

Bedrijfsnieuws
20190619 Charter Duurzaam Ondernemen 3

Familiale bouwonderneming Vandenbussche mocht op woensdag 19 juni 2019 voor de 2de keer het Charter Duurzaam Ondernemen ontvangen. Eerder had Vandenbussche al 8 keer aan het Milieucharter deelgenomen, waardoor het, als eerste Oost-Vlaamse bouwfirma, ook geëerd werd voor zijn 10de succesvolle deelname op rij aan het charter uitgereikt door Voka.

In 2018 werden van de 14 opgegeven actiepunten er 12 als voltooid beschouwd. Jaarlijks dienen er minimum 10 acties van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties gerealiseerd te zijn.

In 2018 werden onder andere volgende actiepunten gerealiseerd:

  • Organisatie van een Teambuildingnamiddag voor het voltallige personeel van Vandenbussche onder professionele begeleiding.

  • Optimalisering van het ruimtegebruik van de burelen door het installeren van flex-desks voor werknemers die niet permanent op het kantoor werkzaam zijn.

  • Installatie van de eerste ergonomische en elektronisch bedienbare zit-sta tafel als mogelijk alternatief voor zittend bureelwerk.

  • Blijvende sensibilisering van alle personeelsleden met een bedrijfswagen door hen te informeren over hun jaarlijks persoonlijk wagenverbruik.

  • Verdere digitalisering en optimalisering van de procesflow ter vermindering van het algemeen papierverbruik. Het gemiddeld papierverbruik per werknemer wordt hierbij ook jaarlijks opgevolgd als procesindicator en kent reeds jaren een opmerkelijke daling.

  • Bevordering van de communicatie met alle bouwpartners door introductie van een uniforme LEAN-planningstechniek op alle werven in uitvoering door onderaannemers vroeger in het bouwproject te betrekken en hen zelf een dagplanning te laten ‘stickeren’ in overleg met andere bouwpartners en onder begeleiding van Vandenbussche.

 

Bovendien leeft het thema in 2019, dankzij een vereenvoudigd webplatform voor het indienen van verbetervoorstellen en het oprichten van een interne werkgroep Duurzaam Ondernemen, bij de werknemers van Vandenbussche als nooit tevoren.

Meer info omtrent het charter.