Autogarage MIG Motors: "De korte oplevertermijn was indrukwekkend"

Klantgetuigenis
Autogarage MIG Motors: "De korte oplevertermijn was indrukwekkend"

Foto: Patrick Dekeyser

Voor de Aalterse autogarage MIG Motors, dealer van VW en Skoda, bouwde Vandenbussche met de 'Wij Trekken Uw Plan'-filosofie een nieuwe garage met twee toonzalen, werkplaatsen, burelen enz. Goed voor 3000 m² industriebouw met hoge afwerkingsgraad. Vandenbussche zorgde voor de ruwbouw tot en met de afwerking.

Francis Verspeelt, zaakvoerder van
MIG Motors : "Vooral de korte oplevertermijn was indrukwekkend. In 102 werkdagen werd de bouw gerealiseerd door het Vandenbussche projectteam. Invoerder D'Ieteren kon niet geloven dat ze dit tijdig voor elkaar gingen krijgen. Iedereen mag mij bellen voor een aanbeveling."

 


Vandenbussche nam het volledige bouwtraject van ruwbouw tot afwerking op zich. Voor de technieken, tegelvloeren en schilderwerken werden door bouwheer MIG Motors nevenaannemers aangesteld. Op 3000 m² bouwden we een prachtige nieuwe autogarage, met aparte toonzalen voor Volkswagen en Skoda, werkplaatsen voor de auto's, stockruimtes voor materiaal en banden, burelen, een refter, kleedkamers en een vergaderzaal.


De bijzonder korte uitvoeringstermijn was de grootste uitdaging toen we dit project overnam. Het Architectenbureau Paul Temmerman moest rekening houden met de specifieke voorschriften van invoerder D'Ieteren. Het Vandenbussche projectteam is gestart met de werken op 16 februari 2015 en 102 werkdagen later, op 4 augustus, werd de bouw opgeleverd. Een huzarenstukje van het hele team.


Bedrijfseigenaar Francis Verspeelt is dan ook een bijzonder tevreden man. "Die korte oplevertermijn was indrukwekkend. Invoerder D'Ieteren kon niet geloven dat ze dit voor elkaar gingen krijgen tegen de geplande opening. Vandenbussche was zelfs eerder klaar," lacht Verspeelt. "Een voorbeeld van een perfect verlopen bouwproject, waarbij een vlotte samenwerking voorop stond."


Vertrouwen & verantwoordelijkheid
Verspeelt : "We hebben voor Vandenbussche gekozen op basis van vertrouwen. Ze zijn al 27 jaar actief en hebben een goeie reputatie opgebouwd. Bovendien kan niet elke aannemer die korte levertijden waar maken."


"Bij de commerciële contacten met algemeen directeur Ken Alleweireldt had ik een goed gevoel. Ook de werfvergaderingen met het projectteam verliepen heel professioneel. Ik heb nooit langer dan een dag moeten wachten op een antwoord, of dat nu positief of negatief was. Altijd klare taal zonder moeilijke discussies. De project- en werfleider namen hun verantwoordelijkheid en kwamen met pragmatische oplossingen, waardoor ik zelf ook veel bijgeleerd heb. Ze dachten continu met mij mee. Typisch het DNA van een familiale onderneming, zoals mijn eigen zaak. Ook de contacten met de architect en de onderaannemers verliepen goed."


"Ik heb het Vandenbussche team dan ook bedankt in mijn speech tijdens het openingsevenement van de garage," merkt Francis fijntjes op.


De beste reclame
"Ik vind het zelf heel belangrijk dat mijn eigen klanten tevreden zijn. Er zijn altijd wel ergens problemen, maar zolang je voor realistische oplossingen zorgt, is er niets aan de hand. Dat zorgt voor de beste mond-aan-mond reclame. Vandenbussche heeft met dit bouwproject zelf gezorgd voor de beste reclame. Ik wil jullie dan ook graag aanbevelen. Iedereen mag mij altijd bellen over mijn ervaringen met Vandenbussche."


Op 24 september 2015 werd de nieuwbouw van de Volkswagen- en Skoda-garage officieel geopend, met een groots feest waarbij 1000 aanwezigen waren.