Basisschool 't Konkelgoed Lebbeke: "Een veilige schoolomgeving tijdens de bouwwerken, daar hoefde ik me geen zorgen over te maken"

Klantgetuigenis
20170928 N Basisschool Konkelgoed Lebbeke - Een veilige schoolomgeving tijdens de bouwwerken

Op het 8500 m² grote terrein van Basisschool 't Konkelgoed in Lebbeke bouwde Vandenbussche een nieuwbouw met 10 klassen, polyvalente zaal, refter, keuken, administratieve lokalen en sanitair. Manuela Ferket, directrice van de basisschool, blikt terug op een heel fijne samenwerking.

 

Design & Build dossier

“De oude paviljoenen van het gemeenschapsonderwijs waren dringend aan vervanging toe. Vanuit GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap werd een budget vooropgesteld voor een bouwproject voor de nieuwe lagere school in Lebbeke. Er werd gekozen voor de snelste manier van werken, namelijk via een Design & Build procedure. Maar liefst 11 projecten van verschillende teams met aannemers en architecten werden ingediend en doorgelicht. Rekening houdend met verschillende aspecten, nl. gebruik van duurzame materialen, geschikte indeling voor een basisschool, voldoende goede akoestiek e.d.m. kwam aannemer Vandenbussche samen met AMV Architecten als beste project uit de bus,” vertelt Manuela Ferket.

 

Veilige schoolomgeving 

Ferket: “De samenwerking met Vandenbussche verliep heel vlot. In ons team tijdens de wekelijkse vergadering was alles bespreekbaar. Zowel op de project- als de werfleider kon ik rekenen. Bemerkingen werden zonder twijfel snel aangepakt. Daarenboven konden de kinderen, die op het terrein bleven gedurende de werken, de bouwwerken op een veilige manier van dichtbij volgen. Daar hoefde ik me geen zorgen over te maken. De werfleider aarzelde niet om hen van extra uitleg te voorzien en gaf hen ook een rondleiding op de werf. De arbeiders die hier werkten schonken we dan ook met veel plezier in de koude wintermaanden een tasje soep over de middag."

 

Deadline gehaald

Voor dit project kreeg het Vandenbussche projectteam 220 werkdagen de tijd. De planning werd nauwgezet gevolgd en net zoals voorzien ging de voorlopig oplevering door op 29 augustus, vlak voor het nieuwe schooljaar van start kon gaan. “Er restten ons nog enkele dagen om de kasten ineen te vijzen en de klaslokalen in te richten. Het was echt zwaar werk - enkele dagen extra waren zeker welkom geweest - maar het resultaat mag er zijn. Alleen het geluid van de schoolbel, daar moeten we nog iets aan doen,” lacht Ferket. "Het gooit me onmiddellijk terug naar mijn kindertijd. Een schoolbel met een 'happy'-geluid, daar moet ik nog naar op zoek".

 

Extra kleine aanpassingen 

"Budgettair hadden we nog wat ruimte om kleine aanpassingen te doen, zoals de overdekte speelruimte. Die hebben we onmiddellijk mee laten uitvoeren.  Ook is er ten opzichte van de oorspronkelijke plannen een aanpassing gedaan voor mindervalide personen, bijvoorbeeld het aangepaste sanitair op de eerste verdieping. We hebben in onze school 3 kinderen in een rolstoel. Voor de ouders was dit een grote opluchting. Ook na de voorlopige oplevering worden kleine openstaande punten van dichtbij opgevolgd en dat stelt me gerust," besluit Manuela Ferket.


Heeft u bouwplannen, maar nog geen concreet uitgewerkt plan?  Maak een afspraak bij Vandenbussche, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken en uitwerken. Uiteraard kunnen wij ook met u meedenken bij een bestaand dossier.