Bouwbedrijf Vandenbussche organiseert muzikaal zomerkamp voor kinderen van medewerkers

Bedrijfsnieuws
20200821 Kids@Work (2)

Deze week konden de kinderen van de medewerkers van de Vandenbussche bouwgroep mee naar het werk. Van dinsdag tot en met donderdag werd een muzikaal zomerkampje georganiseerd voor kleuters en kinderen uit de lagere school in samenwerking met Tamboeri uit Brugge. Op vrijdag zorgden we voor een heuse Kids@Work dag waar alle kinderen van medewerkers tussen 3 en 16 jaar welkom waren. Het initiatief past volledig binnen de visie van ons familiebedrijf.

"Het initiatief vanuit onze HR en Communicatie dienst werd met open armen ontvangen door onze medewerkers. Want hoe leuk is het om mee te mogen naar het werk van je mama of papa? Zowel voor de allerkleinsten als iets oudere kinderen werd een mooi aanbod uitgewerkt. Op de kids@work dag mochten we meer dan 50 kinderen verwelkomen. Zij kregen de kans om via een korte rondleiding een kijkje te nemen op de werkplek. Doorheen de dag werd gewerkt rond de thema's veiligheid en duurzaamheid. Zo werden insectenhotels gemaakt, fluohesjes versierd e.d.m. Verder werd een tent, op het stuk grond naast het kantoorgebouw, ingericht als een kampplaats en speelparadijs waar naar hartenlust en onder goede begeleiding van Tamboeri muziek kon gemaakt worden," meldt Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche. “Tamboeri is een vzw die o.a. vakantie opvang biedt voor kinderen van 2,5 - 12 jaar, ingebed in muzisch werk. De begeleiders zijn gespecialiseerde, hoogopgeleide muziek docenten. Door de huidige omstandigheden vreesden we er even voor dat covid-19 roet in het eten zou gooien, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd om deze dagen coronaproof te kunnen organiseren met respect voor de opgelegde maatregelen.”

Bart Merlevede, oprichter en bestuurder van Tamboeri: "De samenwerking met Vandenbussche blijkt een schot in de roos. Tamboeri wil zich dan ook onderscheiden door haar unieke visie doordrongen van zorg, hartelijkheid, gelijkwaardigheid, huiselijkheid, warmte en muziekpedagogie. We staan open voor samenwerkingen met andere partners die zoals Vandenbussche deze visie delen en ondersteunen”.

“Een zomervakantie om niet te vergeten voor de kinderen, want ze maakten ook nieuwe vriendjes, die ze ongetwijfeld terug zien op één van de komende personeelsactiviteiten die we hopelijk in de nabije toekomst opnieuw kunnen gaan organiseren. Maar ook een ideale oplossing voor de ouders die deze week geen opvang dienden te voorzien. Dit initiatief past volledig binnen de visie van ons familiebedrijf,” sluit Kristof Defruyt af.

 

Meer lezen?

Made in Oost-Vlaanderen

Het Laatste Nieuws

Bekijk hier de aftermovie