Bouwbedrijf Vandenbussche zamelt geld in voor Natuurpunt Aalter

Bedrijfsnieuws
20200627 Expeditie Natuurpunt - Aalter

 

Aan het begin van 2020 beslisten een groep medewerkers van familiale bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter om zich in te schrijven voor Expeditie Natuurpunt. Vier teams van telkens 5 personen werden samengesteld om de sportieve uitdagingen van Expeditie Natuurpunt aan te gaan, nl. 2 dagen rondtrekken in de natuur, wat zou resulteren in 70 km wandelen of één dag wandelen en één dag kanovaren. Om aan de start te mogen staan, stelde de organisatie van Natuurpunt een doel voorop, nl. 1500 Euro per team ophalen. Vandenbussche besliste om de opbrengst daarvan naar de natuurgebieden Poekebeekvallei, Ganzenveld en Kanaalberm Aalter te laten gaan. En naar Natuurpunt Aalter.

"Door de uitzonderlijke omstandigheden kon dit prachtige initiatief jammer genoeg niet doorgaan," vertelt Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche NV. "Maar Natuurpunt Aalter contacteerde ons onmiddellijk en kwam met een alternatief op de proppen. Het enthousiaste team van collega's had nl. een pannenkoekenverkoop opgezet en wilden uiteraard de opbrengst van € 750 alsnog kunnen bezorgen. Samen met een ander Aalters team (Team Goosebumps) zullen we, een weliswaar minder ambitieuze, maar toch sportieve activiteit aangaan. Natuurpunt Aalter stippelt voor ons een route uit in de vele prachtige groene gebieden in Aalter en omstreken. We maakten een wandeltocht van 20 kilometer op zaterdag 27 juni."

"De collega's keken erg uit naar deze sportieve uitdaging voor en in de natuur en hadden nog plannen gemaakt om geld op te halen met een quiz. Het zal er dit jaar wat anders uitzien, maar we zijn des te gemotiveerd om volgend jaar het vooropgestelde doel te halen. Nu meer dan ooit beseffen we dat we extra zorg moeten dragen voor de natuur en dat het zoveel positieve effecten met zich meebrengt. Iets waar we bij familiale onderneming Vandenbussche volop aandacht aanbesteden. Zo ontvingen we recent opnieuw het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, waarbij we als onderneming duurzaam ondernemen proactief integreren in het bedrijfsbeleid en concrete acties formuleren in de lijn met de door de VN geformuleerde Sustainable Development Goals," sluit Kristof Defruyt af.

Natuurpunt Aalter is erg opgezet met het initiatief van Vandenbussche. “Het is fantastisch dat deze Aalterse onderneming zo enthousiast op de kar van Natuurpunt Expeditie is gesprongen,” zegt Koen Martens, voorzitter van Natuurpunt Aalter. “Wij stellen graag onze natuurgebieden open voor het grote publiek, maar de aankoop en het onderhoud ervan kost natuurlijk veel geld. Dat bedrijven uit de regio spontaan hun steentje bijdragen in de financiering daarvan, toont hoe belangrijk ze de zorg voor onze natuur vinden. Dat maakt ons blij en ook hoopvol voor de toekomst.”

 

Meer bedrijfsnieuws