Bouwonderneming Vandenbussche stimuleert medewerkers om te kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel

Bedrijfsnieuws
Week van mobiliteit 2019

v.l.n.r. Axel, Simon en Mieke 

In het kader van ons beleid rond duurzaam ondernemen, zet ook Vandenbussche zijn beste beentje voor. Tijdens de Week van De Mobiliteit willen we onsfietsproject een extra boost geven. Op donderdag 19/09/2019, de dag van het woon-werkverkeer, sporen we onze medewerkers extra aan om samen het vooropgestelde doel van 10.000 kilometers te behalen.

Tijdens de Week van Mobiliteit worden Vlamingen gestimuleerd om zo veel mogelijk te kiezen voor een duurzaam vervoermiddel. De vereniging achter deze actie is het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Zij willen duurzame mobiliteit populair maken, overheden richting geven voor een meer duurzaam medewerkersbeleid en medewerkers goed op weg te zetten. Voor aannemer Vandenbussche is dit een extra kans om het fietsproject een boost te geven. Dit project houdt in dat medewerkers van begin mei tot eind oktober samen 10.000 km fietsen. Zij kunnen hiervoor fietsen huren of aankopen bij het bedrijf of ervoor kiezen om gebruik te maken van een poolfiets of plooifiets.

Deze acties zijn niet zo onlogisch aangezien wij heel erg bezig is met duurzaamheid. Vanuit onze werkgroep duurzaam ondernemen worden de verbetervoorstellen, aangebracht door onze medewerkers, besproken en in concrete acties uitgewerkt. Operationeel directeur, Kristof Defruyt, is alvast zeer tevreden met de betrokkenheid van de medewerkers.

Niet alleen acties rond duurzame mobiliteit

Naast duurzame mobiliteit zijn wij ook bezig met afvalverwerking en sporen we onze medewerkers aan om correct te sorteren. Bovendien was de afschaffing van persoonlijke afvalbakjes naar enkel gecentraliseerde afvalfracties ook een subtiele aanzet tot meer beweging.  Deze acties vullen reeds eerder gelanceerde acties aan: oprichting van diverse loop- en wandelgroepjes tijdens de middagpauze, periodieke analyse van het energie- en waterverbruik op de eigen site en alle werflocaties, een kledinginzameling via een verzamelcontainer van Wereld Missie Hulp, verhogen van de biodiversiteit door het aanleggen van een bloemenweide op het braakliggend terrein op de site, verse groentesoep voor alle werknemers in de wintermaanden, projectmatige steun aan diverse goede doelen uit de omgeving van Aalter… 

En onze acties worden beloond! Vandenbussche mocht in juni voor het tweede jaar op rij het Charter Duurzaam Ondernemen van Voka ontvangen. Voordien hebben we al 8 keer het milieucharter behaald.  Deze acties dragen bij tot het welzijn van bedrijf zegt Kristof Defruyt. "Vandenbussche blijft groeien en we zijn momenteel zelfs op zoek naar onze 150e medewerker."

 

Meer lezen? Klik dan snel verder op onderstaande artikels: 

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Bouwkroniek.be

Made in Oost-Vlaanderen