Brouwerij Van Steenberge: "Goeie coördinatie van de bouwwerken en de onderaannemers"

Klantgetuigenis
20151214 N Brouwerij Van Steenberge: "Goeie coördinatie van de bouwwerken en de onderaannemers" (1)

Foto: Patrick Dekeyser

Brouwerij Van Steenberge in Ertvelde is bekend van de bieren Gulden Draak, Augustijn en Bornem. De brouwerij werd gesticht in 1784 en is nog altijd in familiehanden. Momenteel staat met Jef Versele de jongste generatie aan het roer als zaakvoerder. "Onze sector blijft maar groeien. De uitbreiding van onze brouwerij was dan ook nodig. Vandenbussche is momenteel bezig met het bouwen van een nieuw complex."

Vandenbussche zorgt met dit project voor de uitbreiding van de brouwerij op een totale grondoppervlakte van 1375 m². Tegen eind april 2016 worden diverse zaken opgeleverd : een nieuwe loods voor de productie van de bieren, kantoren, kleedruimtes, verpozingsruimte, refter en uiteraard een proeflokaal.

Vandenbussche werkt voor dit project samen met architect Katrien De Vos, en het ingenieursbureau Fraeye en Partners (studie stabiliteit). Omdat het nieuwe gedeelte van de brouwerij dicht bij bestaande gebouwen staat, moest Vandenbussche zorgen voor een volledige brandwerende gevel. Brouwerijtechnieken, verwarming en elektriciteit worden verzorgd door nevenaanneming.

Jef Versele : "Het gaat hier over een uitbreidingsinvestering in het centrum van het Oost-Vlaamse Ertvelde (deelgemeente van Evergem). Dat zorgde voor de nodige uitdagingen inzake vergunningen. Gelukkig heerst er momenteel een goed klimaat voor brouwerij-investeringen."

"Van Steenberge is een typische familiale brouwerij met lokale verankering. Voor de bouwwerken wou ik zelf ook samenwerken met een lokale speler. Na een eerste ronde met een 8-tal aannemers, kwam ik tot een selectie van 3 bouwbedrijven met hetzelfde profiel. De sterke punten van Vandenbussche gaven uiteindelijk de doorslag. Ze hebben een ruime ervaring met grote bouwprojecten. Uiteraard moest het snel gaan, en was ook de kostprijs niet onbelangrijk," lacht Jef de brouwer.

Alles is bespreekbaar
"De offertes van Vandenbussche waren volledig gedetailleerd. Er werd ook budgettair meegedacht, en desnoods werden proactief alternatieven aangebracht. Ook tijdens de werken is alles bespreekbaar."

"De werken lopen momenteel op schema. Jullie timing klopt : iedereen is altijd goed bezig. Het is fenomenaal hoe alles opschiet. Tot nu toe zijn er nog geen problemen geweest, ook geen meerkosten. De voorziene tijdspanne is beperkt, maar gelukkig is er nog geen uitstel nodig geweest door de weersomstandigheden. Er is een goeie coördinatie van de werken en de onderaannemers. Al het nodige materiaal komt op tijd toe."

"Het is overigens een vriendelijke ploeg die de werf ook altijd proper achter laat. Met sommige aannemers weet je nooit wat je over de vloer krijgt. Ik zeg graag tegen mijn collega-brouwers dat ik tevreden ben over de service van Vandenbussche," besluit Jef Versele.